Stress er roden til mange livsstilssygdomme

I et mere og mere travlt samfund, er livsstilssygdomme blevet udbredte. Alt det stress, der er, ved at bo i en storby, passe et job og jonglere med både mad, økonomi, rengøring og det sociale liv i hverdagen, sætter sig i kroppen og påvirker vores liv negativt. Herunder er nogle af de ting, der kan være forbundet med hverdagens stress.

Anspændthed

Har man været stresset i en længere periode, kan det sætte sig i kroppens muskler. De anspændte muskler hæmmer din bevægelse, fordi de konstant er spændte, og det giver smerter i det lange løb. Her er massage et godt bekæmpelsesmiddel, og der kommer mere og mere efterspørgsel på folk med en massør uddannelse. Mange har i dag problemer med smerter i forskellige muskelgrupper, enten på grund af stress eller overbelastning, fordi de bruger deres muskler for meget eller forkert på arbejdet. En massør kan hjælpe med at få løsnet op i de muskelgrupper, så det ikke længere gør ondt og påvirker hverdagen.

Overvægt

Et andet problem, der er voksende, er overvægt. Selvom det ikke altid skyldes stress, er det noget, der meget nemt kan komme til forårsage stress. Samtidig lagrer kroppen også mere energi, når du er stresset, hvorfor du ofte tager mere på. Men det er kosten, der i første omgang, er årsagen til overvægt. I dag har Danmark adgang til en overflod af mad, og meget af det, er ikke meget mere end tomme kalorier. Selvom det smager godt, er det en af de helt store syndere, og det kan medføre andre livsstilssygdomme, såsom diabetes og hjerte-kar-sygdomme. Derfor er der mange, der kan bruge en kostvejleder, til at hjælpe dem med at sammensætte en ordentlig kost. Er du interesseret i at hjælpe folk med deres kost, kan du tage en kostvejleder uddannelse hos At Work Skolen.

Angst og depression

Vores samfund er i dag langt hen ad vejen et præstationssamfund. Det betyder, at alle forsøger at fremstå som perfekte mennesker. Mange mennesker er af den overbevisning, at de også er nødt til at være perfekte, og når det så ikke er tilfældet, kommer de i tvivl om, om de gør det rigtigt. Det kan være, at de skammer sig over deres overvægt, eller måske synes de aldrig, at de når deres mål, uanset hvor meget de anstrenger sig. Det leder ofte til en selvdestruktiv tankegang, at de ikke er gode nok, og mange, især unge, har brug for at tale med en psykolog omkring disse ting.