Hvordan cannabis påvirker de fem sanser

Øger cannabisfrø sanserne?

Det får helt sikkert mad til at smage utroligt og musikken til at lyde guddommelig. Interessant nok interagerer forbindelser fra cannabis med receptorer, der findes tæt på eller inden for alle vores sanseorganer. Nedenfor vil vi dykke ned i videnskaben, der undersøger, hvordan THC og andre cannabinoider påvirker smag, syn, lugt, berøring og hørelse.

Hvis du nogensinde har brugt cannabis, vil du vide, hvor dybt det kan påvirke den måde, vi opfatter verden omkring os på. Det tager kun et par tokes for de fleste mennesker at begynde at opdage disse ændringer. Den sang, du har lyttet til hundredvis af gange, har pludselig fået nye dybder, og en harmoni, du aldrig har været særlig opmærksom på før, dukker op. Cannabis tilføjer også en følelse af dybde til landskaber, solnedgange og skovmiljøer, hvilket giver alt en glitrende, næsten high-definition æstetik (i det mindste for nogle mennesker). Selvfølgelig kan vi ikke tale om cannabis og sanserne uden at røre ved smagen. Ikke alene katalyserer ukrudt mundhyggen og hyppige razziaer i køleskabet, men det sender smagsløgene i overdrev og får de mest banale snacks til at ramme en hel del anderledes.

 

Så præcis hvordan påvirker cannabis de menneskelige sanser? Hvorfor påvirker urten den måde, vi opfatter syn, lyde og smag på? Fortsæt med at læse for at lære det grundlæggende om de menneskelige sanser og cannabisplantens potentielle indflydelse på hver af dem.

 

Sansernes betydning

Vores sanser giver os mulighed for at opleve verden omkring os; sanseorganer sender signaler fra eksterne kilder og sender dem ud gennem nervesystemet ind i hjernen. Her bruger vores biologiske computer disse signaler til at opbygge et billede af vores omgivelser. Vores sanser hjælper os med at udføre hverdagens opgaver, lige fra at bruge et tastatur eller komfur til at køre bil og tale med andre. Grundlæggende gør vores sanser os i stand til at overleve. Uden dem ville vi ikke gøre et godt stykke arbejde med at opdage fare, skaffe mad og reproducere.

 

Mennesker har fem primære sanser i form af smag, berøring, hørelse, syn og lugt. De sanseorganer, der svarer til hver af disse sanser – f.eks. vores øjne gør os i stand til at se og vores ører til at høre – tjener som udsigtspunkter ud i omverdenen. Vores hjerne sidder badet i cerebrospinalvæske sikkert i kraniet, og vores sanseorganer videresender signaler til vores centralnervesystem og giver os mulighed for at reagere og opføre os derefter.

 

Hvert af vores sanseorganer besidder specialiserede celler, der hjælper med at omdanne miljøsignaler til elektrisk information, der overføres af nervesystemet. For eksempel, når lys kommer ind i øjnene og rammer nethinden, omdanner fotoreceptorer lyset til elektriske signaler. Når det kommer til hørelse, vibrerer lyd cochlea og får 25.000 nerveender til at omdanne vibrationerne til elektriske signaler. Vores hud rummer også forskellige celletyper, der registrerer forskellige stimuli; Mekanoreceptorer reagerer på mekaniske stimuli, termoreceptorer reagerer på temperatur og kemoreceptorer på kemikalier.

 

Vores sanser arbejder uafhængigt eller sammen for at informere os om trusler og kilder til belønning. Visse input, såsom høje, pludselige lyde eller dårlig smag, udløser automatiske reaktioner, der beskytter os mod potentiel fare. Men input som en andens varme berøring eller smag af sødme fremkalder en følelse af nydelse.

 

Hvordan cannabis interagerer med kroppen

Forbindelser i cannabis interagerer med kroppen på en utrolig bred, men specifik måde. Gennem det endocannabinoide system (ECS) er cannabinoider som THC og CBD i stand til at ændre cellulær aktivitet ved at binde sig direkte til receptorer eller ændre enzymfunktionen. ECS “overvåger” stort set alle andre systemer i den menneskelige krop, fra nervesystemet til muskuloskeletale systemet, og hjælper med at holde disse områder i en tilstand af balance – kendt som homeostase.

 

Endogene cannabinoider skabt af kroppen (kendt som endocannabinoider) spiller rollen som signalmolekyler (neurotransmittere) i ECS. Imidlertid deler eksterne cannabinoider en struktur, der ligner sådanne forbindelser, hvilket gør dem i stand til at arbejde på en lignende, endnu mere dybtgående måde.

 

Komponenter af ECS er særligt rigelige i centralnervesystemet, hvor de hjælper med at kontrollere neurotransmitterflow, humør, appetit og hukommelse. Som en allestedsnærværende del af vores biologiske computer, spiller ECS også en rolle i reguleringen af ​​sensorisk behandling i områder, herunder de olfaktoriske og visuelle systemer. Uden for hjernen er ECS også indlejret i vores sanseorganer. Det viser sig i øjets nethinde, ørets cochleære kerne og smagsreceptorer på tungen.

 

I betragtning af at ECS spiller en vigtig rolle i den måde, vi opfatter verden på, og at cannabinoider fra cannabisplanten er i stand til at modulere dette system, bliver det stadig mere spændende at undersøge virkningerne af cannabis og dets bestanddele på specifikke sanser, og konsekvenserne af sådanne resultater.