Skal du have tjekket dit syn? 

Synet er selvsagt enormt vigtigt for din hverdag. Måske oplever du, at du dagligt kniber øjnene sammen eller døjer med hovedpine? Oftest er det gode syn et element, du givetvis tager for givet i den travle hverdag. Men typisk undgår de fleste af os at tage til synsundersøgelser, selvom synet måske ikke er, hvad det har været. Læs med her, om du har brug for briller eller kontaktlinser. 

Kontaktlinser eller briller? 

Det er altid en god idé at besøge en optiker, hvis du oplever, at dit syn er blevet dårligere. Et dårligt syn betyder heller ikke nødvendigvis, at du skal have briller. Faktisk bruger mange af os også kontaktlinser. Her kan du få et større overblik over, hvilke typer kontaktlinser, der findes på det nuværende marked. 

Overse ikke vigtige symptomer

Det første symptom på, at dit syn er dårligere end førhen er, at du kniber øjnene sammen, når du kigger på objekter længere væk. Det kan for eksempel opleves, at du har svært ved at se skiltene, når du kører bil eller tavlen i klasseværelset. Dette kan muligvis skyldes nærsynethed, som netop kan afhjælpes med briller eller kontaktlinser. Måske oplever du også en vedvarende hovedpine eller røde øjne i hverdagen. Hovedpine er meget almindeligt, hvis du har et nedsat syn. Hovedpine og røde øjne er et klart tegn på, at dine øjne anstrenger sig for at kunne se skarpt. 

Du har måske også svært ved at køre i mørke? Dette kan også være et klart tegn på, at du har nedsat syn. Dette kan selvsagt også skyldes andre forklaringer, men det er værd at nævne, at nattesynet forringes, når man bliver ældre. 

Kan du nikke genkende til nogle af de ovenstående symptomer, så er skynd dig at kontakte en optiker, så du ikke belaster dit syn mere end højst nødvendigt.