Får du ofte sure opstød?

Oplever du ofte en brændende og sviende fornemmelse, som spreder sig op gennem halsen? Så er der heldigvis noget du kan gøre, for at få det til at forsvinde. Men en ting er sikkert, det er rigtig ubehageligt, når det sker. Det er dog ikke noget alvorligt. Hvis du oplever, at der kommer syre op til munden, er det sure opstød. Hvis syren ikke kommer op til svælget og munden, men kun er i spiserøret, er det halsbrand. Så hvis du ikke lige ved, hvad du skal gøre ved det, kommer der her lidt tips.

Smut på apoteket

Der findes heldigvis en række produkter, der hjælper på halsbrand. De fås på diverse online og fysiske apoteker. Du kan få tyggetabeletter, som du kan tage 1-3 gange efter behov. De fås også med smag, såsom pebermynte. Du kan også få brusepulver, der skal opløses i vand, som højest må tages 4 gange dagligt. Så hvis du ofte oplever halsbrand eller sure opstød, kan det være en god ide at tage en tur forbi apoteket eller kigge online, og få købt et af produkterne.

Hvad kan man selv gøre?

Der er en række ting, der udløser halsbrand. Det kan for eksempel være for lidt motion, at man producerer mere mavesyre end normalt og at man ryger, eller drikker for meget. Der er dog en række ting, du selv kan gøre, for at komme af med den brændende og sviende fornemmelse. Det bedste du kan gøre, hvis du oplever et anfald af halsbrand, er at stå op eller sidde ned. Man skal aldrig lægge sig ned. Man kan også have en ekstra stor pude under sin hovedpude, når man sover. Undgå også de ting, der udløser halsbrand, såsom rygning, spiritus, stærkt og krydret mad. Så smut en tur forbi apoteket og gør disse ting, så kan du komme halsbranden til livs.