Spring ventetiden over med rullegræs til haven

Som haveejer er en sund og velholdt græsplæne et statussymbol, og der er sjældent noget flottere end en perfekt vedligeholdt græsplæne. Men er du i gang med at lave en ny have, eller skal du have lagt en have på din byggegrund, kan det være en langsommelig process at skulle så græsfrø og lade dem vokse op først. Derfor kan du købe rullegræs, som giver en række fordele frem for det såede græs, men selvfølgelig også har sine opgaver for dig.

Græsset er allerede vokset frem

Den største fordel ved rullegræsset er, at græsset allerede er vokset frem, når du modtager det. Det betyder, at det har et forspring over for eventuel ukrudt, der ligger i jorden og kunne give problemer for det såede græs. Samtidig har du allerede, fra græsset er rullet ud, mulighed for at færdes på plænen, selvom du dog skal passe på med at overbelaste græsset alt for meget lige i starten. Ligesom med græsfrø kan du få græs i mange forskellige sorter, som hver især er velegnede til forskellige formål eller forhold.

Der er også arbejde i forbindelse med rullegræs

Ligesom hvis du skulle så din græsplæne, skal du have klargjort jorden, hvor græsset skal ligge. Det vil sige, at du skal fjerne ukrudt, luge, gøde og vande jorden, så den er klar til, at græsset kan slå sine rødder. Det er vigtigt at få vandet jorden, fordi jorden ellers vil tage al vandet fra græsset, og så dør din plæne ret hurtigt. I reglen har du maksimalt 48 timer til at få lagt græsset ud, for hvis det ligger for længe sammenrullet, dør græsset. Det er derfor også vigtigt at få timet hele processen, så du ikke slår din nye plæne ihjel.

Desuden er det en god ide at få fjernet alle ujævnheder på grunden, inden du ruller dit græs ud, for disse kan tydeligt ses, når du har lagt plænen. Når du har fået lagt plænen ud, skal du huske at holde jorden fugtig, så græsset har de bedste forhold til at slå rødder, men du skal også passe på med at drukne plænen.

Rullegræs fra Danmark

Du tænker måske, at konceptet rullegræs er udenlandsk, og at du sikkert skal til at importere græs fra for eksempel Polen, hvis du skal have rullegræs til din nye plæne. Men der er faktisk mange firmaer i Danmark, der både dyrker og sælger dansk rullegræs, så du kan være sikker på, at du får græs og service af høj kvalitet.