Det skal du tænke over, før du bygger hus

byg

Det er mange fordele, når du selv står for at bygge et hus til dig og din familie. I kan få det, lige som I drømmer om, men et husbyggeri er trods alt et stort projekt. Derfor har vi her samlet en liste med de ting, du skal have styr på, når du giver dig i kast med at bygge dit fremtidige hjem.

Det tager lang tid at bygge hus

Når du vælger selv at stå for byggeriet af et nyt hus til din familie, skal du være forberedt på, at det er en stor arbejdsopgave. I sidste ende vil resultatet formentlig blive, som I har håbet på, og der vil være en masse stolthed forbundet med selv at have haft en finger med i spillet. Men før du når til det punkt, er der virkelig meget arbejde, der skal gøres. Med mindre du har erfaring fra byggebranchen i forvejen, er det næsten umuligt at forestille sig, hvad det kræver at få bygget et hus.

Derfor skal du snakke grundigt om det med din familie, så I har de samme forventninger til, hvor meget du kan være en del af det øvrige familieliv. Med husbyggeriet følger uundgåeligt en hel del måneder – måske mere end et år – hvor du vil være travlt beskæftiget med byggeriet.

Ud over familielivet kan et stort byggeprojekt have en indflydelse på dit normale arbejdsliv. Derfor bør du overveje, om du eventuelt kan arbejde mindre eller bruge dine feriedage på at komme videre med byggeprojektet, så det ikke trækker i langdrag.

Få hjælp af professionelle

Hvis det lykkes for dig at få familieliv, arbejde og husbyggeri klemt ind i din kalender, skal du sørge for at gå rigtigt til værks.

Det værste, du kan gøre, når det kommer til at bygge et nyt hus, er at kaste dig hovedkulds ud i det. Tegner du selv huset, så lav flere forskellige tegninger, før du beslutter dig for, hvordan huset skal se ud. Det samme gælder for grunden: Du skal ikke være bange for at vente et par måneder på, at den helt rigtige grund kommer til salg. Tænk på, hvor ærgerligt det ville være at bo i dit drømmehus, som ikke ligger det rigtige sted.

En af de bedste måder at undgå forhastede beslutninger på er ved at få hjælp af en advokat. På den måde risikerer du ikke at komme galt i byen i forhold til ejendomsret eller at blive bedt om at fjerne noget af byggeriet igen, hvis det ikke er lovligt udført. Selvom det kan virke som spildte penge, er de virkelig godt givet ud. Hvis du ikke får hjælp af en advokat og professionelle håndværkere til de opgaver, du ikke selv kan finde ud af, kan det blive både dyrt og besværligt i sidste ende.

Derfor er det en god idé at få hjælp af en advokat med det samme, så du kan slippe af med nogle af dine bekymringer, og du ikke skal ligge vågen om natten og spekulere på mængden af isolering på loftet.