Kom i gang med dit store byggeprojekt

Det kan være en uoverskuelig omgang at skulle i gang med et byggeprojekt i dit hjem og i din have. Det koster både tid og penge, og det er ikke altid, at man helt ved, hvor man skal starte. Men vi er sikre på, at det kan blive langt sjovere, end du går og tror. Faktisk er det sådan, at du med det rigtige udstyr og den rigtige viden vil kunne se resultater langt hurtigere, og når det er færdigt, kan du stolt sige, at du selv stod for projektet. For at komme godt i gang bør du læse denne guide, som kan give dig byggetips med på vejen.

Vakuumløfter til din fliselægning

Skal du lægge nye fliser på terrassen eller andre steder på din grund, er det vigtigt, at opgaven bliver løst med en vakuumløfter. Så sørger du for, at dine fliser bliver presset ordentligt og lige ned, uden at det ser skævt ud og bliver ujævnt at gå på. En vakuumløfter fungerer på den måde, at den suger sig fast via et undertryk. Dette undertryk skabes af en motor, og det bliver derfor supernemt at håndtere tunge genstande, som skal sættes i jorden. Desuden går processen oftest også langt hurtigere med en vakuumløfter, da den kan håndtere flere fliser og sten på én gang.

Opvarmning af dit hjem

Er du ude i, at du skal finde en mere økonomisk metode af få opvarmet dit hjem og dit brugsvand, bør du anskaffe dig en luft til vand varmepumpe. Disse pumper får og henter deres energi fra luften udenfor. Du kommer altså til at have en kompressor stående udenfor, som suger luften ind, hæver temperaturen og kan derved komprimere luften til varmt vand. Vandet føres så ind i en varmtvandsbeholder. Denne beholder har du så stående inde i dit hjem – eksempelvis i din kælder eller dit bryggers. Derfra bliver varmen fordelt ud til dit hjem og til dit brugsvand.

Det kan lyde af meget, man skal have stående, for at kunne varme sit hjem op, men du kan sagtens skjule din kompressor ude i baghaven, og din varmtvandsbeholder kan stå gemt inde i et skab.

Bæredygtighed frem for alt

Når du går i gang med dit byggeprojekt, er det vigtigt, at du på forhånd ved, om dine byggematerialer er bæredygtige. Ikke kun for miljøet og klimaet, men også for din egen økonomi. Bygger du med bæredygtige materialer, kan du nemlig spare mange penge årligt, da det oftest også isolerer bedre. F.eks. er termoruder det oplagte valg, ligesom du kan isolere med muslingeskaller og male med økologisk maling.

Du kan også bygge med træ, som er CO2-venligt. For at sørge for, at det træ man bygger med, er bæredygtigt, at det vigtigt, at det kommer fra en skov, som er i balance. Det betyder helt konkret, at der ikke bliver fældet mere, end der bliver plantet af nye træer, som kan få lov til at vokse sig store i ro og fred. Samtidig skal træfældningsarbejdet heller ikke være skadeligt for det dyre- og planteliv, der måtte være i skoven.