Handyman? Dette værktøj skal du have

Sidder du indenfor, kigger du ud ad ruden, og får du endnu en gang bekræftet, at det snart er tid til at få bugt med ukrudt, visne planter og kedelige fliser i din have? Nogle boligejere går gerne i haven og tager udfordringerne op, mens andre er knap så begejstrede for havearbejde. Uanset hvilken gruppe du tilhører, så kan det rette værktøj gøre havearbejdet lettere og mere overkommeligt. Måske bliver du med nyt værktøj ligefrem motiveret til at opfriske haven og til at give den et nyt liv? I dette blogindlæg får du en række bud på, hvilke typer haveværktøj der er musthaves.

Elredskaber, du må eje

Der er ingen tvivl om, at alle former for havearbejde bliver væsentligt nemmere og hurtigere at klare, hvis du får hjælp fra elektriske redskaber. I stedet for at give dig i kast med at klippe hækken og buskene med håndkraft er det ideelt at investere i en kædesav. Det samme gør sig gældende, når plænen skal klippes. Har du en håndskubber stående, kan du passende skifte den ud med en el- eller benzindrevet plæneklipper. Ganske vist giver håndskubberen lidt ekstra på motionskontoen, men hvis du vil motiveres til at friske haven op, må du gerne gøre det lidt nemt for dig selv.

Håndkraft skal der også til

Selvom elredskaber for de fleste er musthaves, er der små haveopgaver, der skal ordnes med håndkraft. Det kan eksempelvis være beskæring af små buske eller blomster. Det er en god idé at have forskellige former for værktøj liggende. En almindelig beskæresaks kan du komme langt med, men skal du beskære tykke grene, skal du formentligt have fat i et såkaldt ørnenæb.

Derudover kan det være en fordel at have en økse. Med en økse kan du nemt kløve grene og træ til brænde og udnytte dit haveaffald. Det kan være, du allerede har værktøj til beskæring liggende. Dog kan værktøj også blive sløvt, og sløve redskaber vil uden tvivl gøre det svært at få pæne resultater.

Få pæne havefliser

Har du en terrasse med flisebelægning, har du formentligt været vidne til, at havefliserne med årene har fået et mere trist udseende. Det er naturligvis en mulighed at anlægge en ny terrasse med spritnye fliser. Nye havefliser vil helt sikkert give din have nyt liv, og du vil have også mulighed for at give terrassen en ny form eller størrelse. Ikke desto mindre kan det også være en dyr måde at friske haven op på. Rækker dit havebudget ikke til nye havefliser, kan du give dig i kast med fliserens i stedet.

Fliserens kan være en god løsning, hvis dine havefliser er ramt af flisepest. Flisepesten kan fjernes med kemiske produkter ved at bruge fugesand og fordele det med en kost eller ved at bruge en terrassevasker, som monteres på en højtryksrenser. Hvilken metode du skal vælge, afhænger af, hvor hårdt dine havefliser er ramt. Vil du gøre dine havefliser flotte igen på den mest miljøvenlige, men også mest effektive måde? Så bør du undgå kemikalier og ty til terrassevaskeren.