Skal du i gang med at lægge ny terrasse? Så læs med her

En flot terrasse kan være helt perfekt, når forårsmånederne for alvor går i gang. Hvem har ikke drømt om at sidde tilbagelænet i en liggestol med et glas rosé i hånden og have udsigt til en smuk og blomstrende have? Uanset om terrassen er stor med masser af plads til grill og potteplanter eller mindre i størrelsen, så kan en terrasse være en helt perfekt måde at tilbringe tid i haven på. Og hvis du er glad for at bruge dine hænder og tænke kreativt, så behøver det faktisk heller ikke være særligt svært at bygge terrassen selv. Det kan du læse mere om i denne guide.

De første forberedelser

Der er nogle ting, som er vigtige at have tjek på, inden man for alvor går i gang med at bygge den nye terrasse. Det er for eksempel vigtigt at finde ud af, hvor meget du kan gøre alene, og hvornår du har brug for hjælp fra andre. Derudover er det en rigtig god idé at investere i en pladevibrator, som virker ved at jævne jorden. Hvis du for eksempel skal til at lægge fliser eller bygge et fundament, så slipper du for masser af besvær, når jorden er jævn.

Skal du have hjælp af en håndværker?

Hvis du ikke er erfaren inden for byggeri, så kan du overveje, om det er en fordel at få noget hjælp af en håndværker. Dette gælder især, hvis du gerne vil bygge en terrasse i træ, for det kan godt være lidt mere kompliceret end at lægge fliser. Du kan dog også sagtens vælge at gå i gang med projektet selv, måske med lidt hjælp fra en ven eller et familiemedlem. Det afgørende er at have en plan og gåpåmod, for så skal det nok lykkes.