Sjovt drengelegetøj til aktiv leg

Det er vigtigt at børn bevæger sig og leger aktivt. I disse tider er der flere og flere børn der bliver mere og mere inaktive, og meget tid foregår foran fjernsynes, computeren eller med telefonen i hånden. Det er vigtigt for børns fysiske udvikling at de også leger på andre måder hvor de bevæger kroppen på forskellige måder. Der findes heldigvis en hel masse, du som forældre kan gøre for at opmuntre din dreng til at bevæge sig under leg. Blandt andet ved at give dem legetøj som opfordrer til netop dette. Læs med her og få gode ideer til legetøj til drenge som inspirere til aktiv leg. 

Forslag til legetøj der opfordrer til aktiv leg

  • Walkie Talkie: Walkie Talkies er et stykke legetøj der kan ligge op til aktiv leg. Drenge, og for den sags skyld også piger, elsker at lege agent lege, og med et par walkie talkies i hånden kan legen blive endnu sjovere. 
  • Bolde: Bolde af forskelligt slags giver helt sikkert også et godt grundlag til aktiv leg. Det kan være en fodbold, håndbold, basketball bold, eller måske en tennisbold. 
  • Frisbee: En frisbee er et lidt glemt stykke legetøj i disse tider, men det er utrolig sjovt at lege med en frisbee, og dit barn lærer at gribe i forskellige yderpositioner. Ud over de almindelige frisbee´s kan man nu også få frisbee´s der eksempelvis har lyd eller lys i sig. 
  • Stangtennis: Stangtennis er en gammel klassiker der stadig holder. Der kan være mange timers sjov med venner eller familie rundt omkring stangtennis stangen og her bliver dit barns motorik også udfordret og forbedret. 
  • Vikingespil: Her er endnu et stykke legetøj der kan føre til mange aktive legetimer sammen med familie og venner. Vikingespil kaldes også af kongespil af nogen, og handler om at vælte modstanderens træfigurer før dine egne bliver væltet. Man kan spille 1 mod 1, men også hold mere flere. 
  • Drageflyvning: Drageflyvning er en gammel klassiker som mange desværre glemmer. Drageflyvning er utrolig hyggeligt og samtidig udvikler det dit barns koncentration og finmotorik. Man kan få mange rigtig seje drager som drenge vil elske, og du kan faktisk også få drager som dit barn selv kan være med til at dekorere lige som han gerne vil have det. Drageflyvning kan gøres i haven, på stranden, i parken osv. Det eneste det kræver er et større areal uden alt for mange træer og lignende som dragen kan fanges af. 
  • Trampolin: En havetrampolin er et utrolig populært stykke legetøj som mange børn elsker. Det styrker balance og motorik, og kan give mange timers sjov. Det er dog vigtigt at sikkerheden omkring din trampolin er på plads, så der skal være sikkerhedsnet og faldskum rundt i kanten, så dit barn ikke kommer til skade.