Hvilke linjer findes der på efterskoler?

Har du besluttet dig for, at du gerne vil på efterskole? Så har du rigtig mange muligheder. Ikke nok med at der er mange efterskoler, så er der også en masse forskellige linjer at vælge mellem. Her kan du læse mere om, hvad du blandt andet har af muligheder, når du skal vælge en efterskole.

Gastronomi

Er du vild med at lave mad, og ønsker du at vide mere om, hvilke komponenter der er i spil for at lave sund og velsmagende mad? Så er en gastronomilinje helt klart noget for dig. Du ender med at få en bred grundviden om eksempelvis både madlavning, ernæring, innovation, madkultur og bæredygtighed.

Landbrug

Hvis du er mere interesseret i landbrug, så bør du tage på en landbrugslinje. Der er rigtig meget at lære i forhold til at drive et landbrug. Du skal være forberedt på hårdt fysisk arbejde, planlægning og problemløsning. Det kan du lære på en efterskole med landbrug på programmet.

Outdoor

Brænder du for udelivet og naturen, bør du kigge efter en adventure efterskole. På en outdoorlinje lærer du typisk mere om natur, friluftsliv og adventure samtidigt med, at du opbygger et kammeratskab, har det sjovt og hygger med de andre elever.

Jagt

Er du fascineret af at gå på jagt? Så kan en jagtlinje være det rette valg for dig. Det er muligt at komme på en jagtlinje uanset, om du har et jagttegn eller ej, da du som regel kan tage det på efterskolen. Du kommer som regel til at arbejde med sikkerhed, etik og etikette. Derudover vil du prøve forskellige jagtformer såsom trækjagt, trampejagt, havjagt, rævejagt og klapjagt.