Bliv klar til studiet

Er du blevet optaget på en uddannelse? Uanset om du lige er gået ud af gymnasiet, eller om du har haft et sabbatår, så skal du i gang med at blive klar til studiet. Der er en masse praktiske ting, som du skal sørge for, så du kan få en god start i alt det nye. Det giver ro, når du ved, at du er velforberedt i forhold til at starte. Men hvilke praktiske ting skal du sørge for, inden du starter på studiet?

Køb det rette udstyr

Når du starter på et studie, er du nødsaget til at have en velfungerende bærbar PC sammen med Microsoft Office-pakken. Din computer vil nemlig være din bedste studiekammerat de næste mange år. Alt efter hvilken uddannelse, du starter på, kan det også være, at du skal have en avanceret regnemaskine eller andet. Du bør altså tjekke, hvilket udstyr du har brug for.

Anskaf alle bøgerne i god tid

I forbindelse med at du starter på et studie, får du en lang liste med bøger, som du skal anskaffe dig. Det er dyrt at købe bøger, hvilket kommer bag på mange unge mennesker, der skal i gang med at studere. 

Men hvis du er ude i god tid, kan du prøve at se, om du kan købe bøgerne brugt. I så fald kan du ende med at spare en del penge. Så snart du får listen med bøger, som du skal have, er det altså værd at tjekke, om du kan finde dem brugt.