Interaktion med børn der her Autisme

Autismespektrumforstyrrelse (ASD) er en udviklingsforstyrrelse, der påvirker hvordan børn interagerer og kommunikerer med andre. Forstyrrelsen kaldes en spektrumforstyrrelse, fordi børn kan befinde sig hvor som helst på autismespektret. Læs her for at få en bedre forståelse.

Vær kærlig og respektfuld

Børn med ASD har problemer med at relatere til andre mennesker. De har problemer med at få øjenkontakt. De trækker sig ofte ind i sig selv og kan virke uinteresserede i at have kontakt med familiemedlemmer. Derfor er det rigtig vigtigt at tilegne sig de rigtige værktøjer for at kunne støtte barnet på bedst mulige vis. Det kan du netop ved at melde dig til low arousal kurser, der kan hjælpe dig med at få de rigtige redskaber. Børn med ASD har ofte brug for et kram, ligesom andre børn, nogle gange har de meget mere brug for det end andre børn. Nogle børn kan slet ikke lide at blive rørt ved, selv let berøring kan gøre dem utrygge. Respekter deres personlige rum. Tving aldrig fysisk hengivenhed på et barn, der ikke vil det.

Lær af dit barn

Dit barns særlige behov og evner kan vise dig en måde at se verden på, som du aldrig har overvejet. Uanset hvor svært det kan være nogle dage, kan det give både dig og din familie mange belønninger at slappe af, grine og nyde den unikke gave, som dit barn er, og det kan give både dig og din familie mange belønninger. Definer ikke barnet ud fra en diagnose. Som forældre er det også vigtigt at passe på sig selv. Man vil udelukkende det bedste for sit barn, men det er OK at tage en pause. Deltag i forældrenes støttegrupper, eller bed forstående familie og venner om at tage sig af dit barn, så du kan lade op igen. Low arousal kursus, skolepsykologer og rådgivere kan give dig ressourcer til at hjælpe dig.