Den gode soverutine for din baby

En nyfødt baby sover meget – og her menes der rigtig meget! Selvom man ofte synes, at en nyfødt sover hele tiden, er det en kamp for mange forældre hver gang, der skal puttes – hvad end det er om natten eller til en lur i løbet af dagen.

Der er nogle gængse tips, som har virket for forældre i flere generationer, og dem kan du blive klogere på her.

At vugge i søvn

Der er bare noget med babyer og ting, der bevæger sig, når de skal sove. Mange oplever, at deres nyfødte falder i søvn, så snart de starter bilen, eller kun kan sove, når man er ude at gå med barnevognen. Det hænder endda, at dit barn falder i søvn så snart du sætter det i babygyngen på legepladsen.

Som et indendørs alternativ til disse former for bevægelse, er der slyngevuggen. Her kan du trygt putte din baby og så vugge dem stille og roligt, indtil de falder i søvn. Endnu smartere kan du have hænderne frie med en vuggemotor, som holder slyngevuggen i bevægelse for dig. Som forældre til småbørn ved man, at man skal nyde den tid, man får for sig selv. Måske kunne du passende sætte dig og slappe af i den forsømte massagestol, mens din baby vugger sig selv i søvn.

Tjeklisten skal tjekkes af

Der er nogle gængse ting, der skal tjekkes af, inden dit barn er klar til at sove. Sørg for, at babyen er mæt, afbøvset, skiftet, perfekt tempereret og selvfølgelig træt, så skal I nok kunne klare putningen sammen.

Du føler måske en stor forbundethed til dit barn, så snart det er født – men husk, at I teknisk set er fremmede for hinanden, og det tager tid til at lære hinanden at kende. Med tiden skal I nok udarbejde en god soverutine – sammen.