Sådan undgår du en dårlig ånde

Der er ikke noget værre end at have en dårlig ånde. Særligt hvis du står og skal ud på en date eller i byen med alle dine venner. Dårlig ånde kan komme af mange ting, men der findes heldigvis nogle metoder, som du kan prøve, så du ikke skal døje med en dårlig ånde. Læs med i denne artikel, og bliv klogere på, hvordan du kan undgå den dårlige ånde.

Visse mad – og drikkevarer

Det siger sig selv, at du bør undgå visse mad – og drikkevarer for, at du ikke får en dårlig ånde. Det er særligt krydderier som hvidløg, der kan give dig en dårlig ånde. Generelt er løg en fødevare, der kan give dårlig ånde. Hvis du spiser disse fødevarer, kan det være en god idé at drikke noget vand efter måltidet, så lugten ikke bliver hængende for længe. Du kan også bruge noget mundskyl efterfølgende, så det ikke hænger ved i længere tid. Kaffe er også en synder, der kan give dig en dårlig ånde. Hvis du har drukket en del kaffe, så sørg for at du har nogle mintpastiller liggende, så du altid har en frisk ånde.

Dårlig tandhygiejne

Hvornår har du sidst været til tandlægen? Dårlig ånde kan også være et tegn på, at der er noget i vejen med dine tænder. Det kan være, du trænger til en rensning af dine tænder, der kan få renset godt ud af gamle madrester eller plak, der sidder på dine tænder. Tandtråd er en anden måde at bekæmpe dårlig ånde på. Sørg for at gøre det mindst en gang om dagen, eller så bare en gang om ugen, så du altid er ovenpå med dine tænder.

Tand – og mundpleje

Du kan finde mundpleje produkter, der kan hjælpe dig med den dårlige ånde. Det kan være mundskyl eller noget specielt tandpasta, der har gode egenskaber imod dårlig ånde. Det er værd at undersøge, hvis du er træt af at døje med en dårlig ånde på daglig basis. Det kan være, du har nogle sensitive tænder eller særlig problemer i munden, der forårsager, at du får en dårlig ånde. Hvis du bliver ved at have problemer med dårlig ånde, så bør du henvende dig til en tandlæge. En tandlæge kan måske diagnosticere, hvorfor du får en dårlig ånde, og om du skal have særlige produkter.