Sådan fjerner du nemt og naturligt bumser

Når man træder ind i teenageverdenen, sker der mange ting – både fysisk og mentalt. Det er en overgangsperiode, der markerer overgangen fra barn til vokse, og af den årsag sker der en masse ting. Nogle er gode, andre ikke – og nogle problemer er mere velkendte end andre. Især bumser og uren hud er noget, rigtig mange kommer til at slås med. Men det behøver faktisk ikke være en særlig svær kamp; for med denne guide i hånden får du de bedste råd til, hvordan du fjerner uren hud, så du igen får en glødende, frisk og sund hud.

Få professionel hjælp

I alle aldre er der faktisk nogle, der har det dårligt over sin hud – og det er selvfølgelig ikke meningen. Hvis du på den mindste måde føler dg utilpas med din hud, kan det være smart at søge professionelle svar. Du kan for eksempel læse meget mere om bumser, deres baggrund og effektiv behandling lige her.

Forstå de bagvedliggende årsager

Der er mange, der faktisk ikke tænker over, hvorfor de egentlig har fået en så uren hud. Grunden til det er, at det dels er meget almindeligt, og dels at der findes mange forskellige årsager til, hvorfor ens hud pludselig slår ud. Nogle af de mest almindelige grunde er for eksempel:

  1. Hormoner

Når man er teenager, suser hormonerne rundt i kroppen – og det har du sikkert hørt før. Ikke desto mindre er hormoner en væsentlig årsag til, at din hud slår ud. Du kan rådføre dig med egen læge eller behandler om, hvad der vil virke bedst for dig.

  1. Mangelfuld kost

Kosten har stor indflydelse på ens ydre. En kost, der ikke er rig på vitaminer og mineraler er ikke en kost, der understøtter din hud, så den vil skinne. Du kan for eksempel føre en lille dagbog over, hvad du har spist, og hvordan din hud reagerer. På den måde kan du hurtigt finde frem til de ting, der trigger den, og så undgå disse.

  1. Stress

Ja, stress kan faktisk give uren hud! Det skyldes igen hormoner, der især viser sig som urenheder i panden, på næsen og på hagen. Den bedste kur er selvfølgelig at undgå stress, men hvis det er slemt, kan det være en god idé at snakke med din læge.

  1. Utilstrækkelig hudpleje

En af de største syndere ligger faktisk i vores hudpleje. Hvis man renser huden for meget, fjerner man det naturlige lag af olier, der selv renser huden – og derfor bliver den ekstra modtagelig overfor bumser – at rense huden én eller to gange om dagen er i de fleste tilfælde nok.

  1. Beskidte fingre

Fingrene væk fra ansigtet! På dine hænder gemmer sig millioner af bakterier – og hvis de kommer på huden, trænger de ind i porrene og skaber urenheder. Det kan derfor være en rigtig god idé at huske at vaske sine hænder ofte, og forsøge at undgå at røre sit ansigt.