Sådan behandler du sorg sundt

Sorg er en af de værste følelser, som vi alle sammen kommer til at opleve på et tidspunkt. Vi kommer alle sammen på et tidspunkt til at miste en person, vi har kær – og ingen af os ved, hvordan vi kommer til at reagere, når det sker. Vi har derfor her samlet 4 råd til, hvordan du kan tackle din sorg på en sund og konstruktiv måde.

Tal om tabet

Det er en af de sværeste ting, især når man sidder midt i sorgen – men det er faktisk bedst at tale om tabet og sorgen, der følger med – både med andre, der også sidder i sorgen og andre udestående, som kan hjælpe dig med at få dine følelser ud. I mange tilfælde kan det, at man åbner op og taler om sin sorg, hjælpe og gøre det hele bare en lille smule mere udholdeligt.

Forsøg ikke at spole gennem sorgen

Du kan ikke bare sætte farten op på en sorgproces. De første uger og måneder efter tabet vil ofte være kaotiske og smertelige, men over tid vil du mærke, at du vil kunne tilpasse dig hverdagen igen. Det betyder ikke, at du ikke længere er ked af det. Det betyder bare, at du har lært at leve med sorgen. En sund sorgproces tager cirka et halvt år.

Sig ikke nej til hjælp

Selvom du er vant til at være et selvstændigt menneske, der kan klare sig selv, så er det kun en god ting at bede om hjælp og modtage hjælp, når man sidder midt i sorgen. Det kan være fra venner, som kan hjælpe ved blot at dukke op og snakke eller det kan være fra venner eller familiemedlemmer, der kan hjælpe med f.eks. børnepasning. Derudover er det også en god idé at alliere sig med en bedemand, da der ellers kan være alt for meget, man skal nå at gøre op til begravelsen. Læs mere her.

Brug begravelsen til at sige farvel

En begravelse er kulminationen på mange store følelser, men det er meget vigtigt, at du får sagt ordentligt farvel. Det kan nemlig betyde en hel verden til forskel, når du skal prøve at komme videre med dit liv og lære at leve med din sorg. Det er nemlig din afslutning, dit sidste farvel med den afdøde.