Sådan kan samtaleterapi hjælpe dig

Det kan nogen gange være rart at få indsigt i enten sig selv eller sit forhold. Ved samtaleterapi hos  intermezzo kan man lære ens følelser, tanke- og handlingsmønster at kende, hvilket vil gøre det nemmere at håndtere de konflikter, som man møder på sin vej. Dette giver muligheden for at skabe en positiv forandring i ens liv. Hovedfokusset med samtaleterapi er, at skabe en dybdegående forandring i en eller flere personers liv, så man kan få større selvværd, livsglæde og en bedre balance i hverdagen.

Hvad er samtaleterapi

Psykoterapi er en form for samtaleterapi, som fokuserer på at hjælpe mennesker med psykiske udfordringer i livet. Det er en terapiform, som hjælper mennesker, hvor deres psykiske problemer eller lidelser nedsætter deres livskvalitet. Derudover er det en terapiform, som kan hjælpe personer med en personlig udvikling.  Samtaleterapi kan også benyttes til par. De fleste par oplever konflikter på et eller andet tidspunkt i deres forhold, hvilket kan skyldes uoverensstemmelser i holdninger eller en følelse af svigt fra den anden part. Man får gennem samtaleterapi værktøjer, som kan hjælpe én med at tackle de konflikter, som måtte opstå. Uanset om man skal have hjælp til at håndtere problematiske situationer i forholdet, familien, udfordringer med sammenbragte børn eller utroskab, så kan samtaleterapi hjælpe. 

Hvem kan benytte sig af samtaleterapi?

Denne form for terapi er ofte god til at hjælpe mod depression, angsttilstande, OCD samt at hjælpe par med deres udfordringer. For at få mest muligt ud af terapien, så skal man have lysten til at arbejde med sig selv, ellers har den ingen virkning. Er man god til at udtrykke sig mundtligt til terapeuten vil dette også være en fordel. Alle kan benytte sig af samtaleterapi, da terapien kan bruges til at bearbejde ens tanker, følelser og oplevelser. Terapien kan også bruges til at forstå ens egne relationer med andre mennesker, forstå ens livssituation her og nu, forstå ens livshistorie samt effekten den har haft på én, give én psykologisk viden og forståelse, lære at lytte og være til stede, og sidst men ikke mindst så kan terapeuten være gode at sparre med om både stort og småt i livet. 

Hvordan virker samtaleterapi?

Samtaleterapi virker ret hurtigt, og man burde indenfor de første to til tre samtaler kunne mærke en lettelse i kroppen. Man får indsigt i, hvordan ens udfordringer fungerer, hvad der sker i ens tanker samt ens krop. Når man langsomt får indsigt i ens tankegang og mønstre, så bliver ens udfordring, om det så er angst, OCD, depression eller andet, nemmere at forholde sig til, da man ved, hvilke værktøjer man skal gøre brug af.