Opnå en større glæde og trivsel med metakognitiv terapi

Alle kan have brug for lidt støtte og eventuelt et skub i den rigtige retning i ny og næ. Det er bestemt ikke et tabu at spørge om hjælp til de skrupler og negative tanker der flyder rundt i hverdagen. Ved at kontakte professionelle, kan du ved hjælp af metakognitiv terapi få hjælp til at yde dit absolut bedste, samtidig med at du trives. Det giver en fornyet energi med et lille boost og du kommer hjem med redskaber som du selv kan arbejde videre med. Denne side giver dig et indblik i den metakognitive terapi, hvor du kan læse dig til, hvorfor det lige præcis kunne være det rette sted at søge hen for dig.

Hvad er metakognitiv terapi?

Metakognitiv terapi er ikke ligefrem en gammel traver men en nyere psykologisk behandlingsmetode der har vist sig at være ekstremt effektiv til psykiske lidelser, men i den grad også til dem der har brug for lidt mere overskud og energi i hverdagen, uden tankemylder og spekulationer. Hele formålet med metakognitiv terapi er at se fremad. Der tages udgangspunkt i de tanker og problemstillinger som du står overfor lige nu og de følelser der er en hindring for at du kan komme videre. Metakognitiv terapi er en måde at omsætte ord til handling, med øvelser der skal være med til at give dig kontrollen tilbage over dit eget indre. Helt uden hokus pokus, meditationer og ro, men redskaber der gør, at du nemt kan fortsætte din hverdag, men med en ny tankegang.

Derfor er metakognitiv terapi så effektivt

Metakognitiv terapi er en effektiv behandlingsform, der videnskabeligt viser sig gang på gang at være en effektiv metode til at komme ud af blandt andet angst eller depression. En af de fordele der er ved metakognitiv terapi er, at der ikke dvæles i gamle episoder og tidligere hændelser, som eventuelt kunne være årsagen til at du nu ikke helt kan håndtere følelser. I stedet kigges der fremad. Dette betyder ikke at det der eventuelt er sket tidligere skal glemmes, for det kan det næppe, men der gives redskaber til, at det kan håndteres, så ikke det skal være et problem eller en hæmsko i dit hverdagsliv. Yderligere får du muligheden for selv at arbejde videre med den problemstilling du står overfor, helt uden at du skal besøge psykologernes kontor så ofte.