Når ensomheden fylder for meget

Flere og flere unge i dag føler sig ensomme. Mange sidder alene og har ikke et tilflugtssted, hvor de kan være sig selv og få fri fra de ensomme tanker. Heldigvis er der også flere og flere, som tænker på de unge, der oplever den voldsomme ensomhed. Derfor findes der rundt omkring i landet forskellige væresteder for ensomme unge, hvor alle kan komme om blive en del af et større fællesskab.

Et værested for unge

Hamlet er et af de væresteder i Århus. Her har de efter stor tradition været med til at mindske ensomheden hos de unge i Århus. Hamlet blev grundlagt i 1998, hvor de forskellige kirker i Århus sammen skabte organisationen med det store fokus på at bekæmpe ensomheden hos unge mellem 18 og 35 år.

Det, som skaber de gode rammer i værestedet Hamlet, er den åbenhed, som de unge bliver mødt med. Det er fuld forståelse for, at vi alle er forskellige mennesker med forskellige behov. Man kan møde op og være en stor integreret del af organisationen. – Der er fælles madlavning, fællesspisning og snak og spil efterfølgende. Man er velkommen til at deltage i så meget, som man har lyst til, også selvom dette måske nogle gange kun er spisningen. Der er fuld respekt for alle de individuelle ønsker.

Bygget op omkring frivillige sjæle

Det, som virkelig gør værestedet Hamlet i Århus specielt – og det som gør det så velfungerende –, er den gruppe af frivillige, som får værestedet til at køre rundt. Alle de frivillige er med til at fjerne det tabu, som tit sættes i forbindelse med ensomhed – især hos unge. De frivillige er søde unge mennesker, som står klar med åbne arme, for alle der har brug for det.

En stor fordele ved at have frivillige i en organisation er, at de virkelig brænder for det arbejde, som de gør.