Mental sundhed – hvordan har du det egentlig?

Mænd er desværre et folkefærd, der er kendt for at undertrykke mange af deres følelser. Det er selvfølgelig ikke alle, der har det på den måde. Det er dog en tendens, der ses hos mange. Det kan påvirke din mentale sundhed.

Der kan være flere signaler, du skal holde øje med, hvis du ikke arbejder med dit mentale helbred. I dette indlæg kan du læse mere om, hvordan du tolker nogle af disse signaler.

Føler du dig stresset?

Du kender sikkert godt følelsen af stress. Den kender de fleste af os. Faktisk er det noget, vi sikkert alle sammen har været ude for fra tid til anden. Der er dog stor forskel på, om du er stresset for en kort stund, eller det udvikler sig til længerevarende stress.

Længerevarende stress kan være yderst ubehageligt. Det kan nemlig gå ind og påvirke dit mentale helbred. Stress er jo netop en følelse. Den kan dog have store konsekvenser, hvis du bliver ved med at ignorere den.

Føler du en indre uro, og døjer du fx med hoved- og mavepine, kan dette være tegn på stress. Derudover kan du også være ude for hurtig hjertebanken, gå ned i vægt og opleve nedsat potens. Dette er nogle af de signaler, du skal holde øje med.

Er du deprimeret?

Depression er efterhånden blevet et fænomen, som flere og flere er ude for. Det er ikke sjovt at opleve. Det påvirker nemlig dit mentale helbred markant. Hvis du er deprimeret, vil du typisk mangle motivation til dagligdagsopgaver. Det kan være en helt kamp at komme ud af sengen.

Hvis du mistænker en depression, skal du også være opmærksom på træthed og koncentrationsbesvær. Derudover kan du også føle dig meget træt hele tiden. Du vil generelt have svært ved at finde glæden frem.

Dit mentale helbred kan påvirke dit fysiske helbred

Du tænker måske ikke over det, men dit mentale helbred hænger meget sammen med dit fysiske helbred. Er din mentale sundhed ikke på sit højeste, vil din fysiske sundhed også lide under det. Dette er også tydeligt i forhold til de signaler, du skal være opmærksom på. Mange af dem er nemlig fysiske signaler, som du kan mærke direkte i kroppen.

Dit mentale helbred behøver derfor ikke nødvendigvis kun at komme til udtryk, i forhold til hvad du føler. Det vil dog kræve, at du arbejder med dit mentale helbred, for at du kan komme på rette køl igen både fysisk og mentalt.