Mænd er dårlige til at gå til lægen – en dårlig tendens der skal laves om på

Det er bevist at mænd går mindre til lægen end kvinder gør. Du kan sikkert nikke genkendende til at det ikke lige er en tur forbi lægen eller apoteket, som trækker mest i dig. I gennemsnit går mænd 30 procent mindre til lægen end kvinder gør. Når de rammer alderen mellem 40 og 50 år, så ryger tallet helt op på 50 procent. Det er en meget kedelig og farlig tendens. Hvorfor det er sådan, og hvordan det kan laves om, kan du læse og lære meget mere om i denne artikel.

Hvorfor går kvinder mere til lægen end mænd gør

En klassisk faktor, hvorfor det er kvinderne der går til lægen og ikke mændene, er nok det aspekt at kvinder italesætter ting ned i mindste detalje, hvor det er de færreste mænd der snakker om deres helbred. Det er måske mere stereotypisk, men ikke desto mindre er det stadig sandt. Kigger du rundt i venteværelset hos lægen, finder du dameblade eller legeområder, hvilket vidner om, at det er et sted, som er mest for kvinder og børn. Mange mænd føler ikke de passer ind eller føler sig tilpas, når de besøger lægen. Derfor opleves det også ofte, at mænd kun søger læge, når det er ved at være sidste udkald. Det kan også være fordi mænd ikke genkender symptomer. Kulturen er stadig præget sådan, at mænd skal være det stærke køn, og derfor skal de også kunne klare mere. Kvinder bliver proppet med symptomer, og hvad de skal være bevidste om fra dameblade og meget mere. Her bliver mændene lidt overladt til dem selv. Samtidig med det, så ser mænd det måske også en smule som tidsspilde at tage et smut forbi lægen.

Disse tiltag kan måske gøre det mere attraktivt for mænd at gå til lægen

Ville hurtig og direkte information kunne give dig som mand større mulighed for at søge læge i tide? Ellers kunne muligheden for en klinik som denne, hvor du kan få foretaget mr scanning århus, måske gøre udfaldet. På denne privatklinik kan du hurtigt og effektivt komme forbi og få et tjek af hele kroppen. Der er ingen ventetid, og du kan bestille en tid uden en henvisning. De er specialiseret i at opdage sygdom på de tidlige stadier og er de første i Danmark, der tilbyder undersøgelser af raske mennesker.