Lad dine drenge dykke

Det er vigtigt for børn at bevæge kroppen hver dag. De skal lave noget fysisk og ikke bare sidde foran en skærm. Vil du gerne hjælpe dine drenge til at slippe computerspillene, så lav nogle sjove ting med dem. Tag dem med ud på oplevelser. Det kan fx være en tur i svømmehallen.

Her får de motion, der føles som leg for dem, de kigger ikke på en skærm, og de bliver bedre til at svømme og at færdes i vand.

Husk nogle gode dykkerbriller

Skal dine drenge være rigtigt frie i vandet og øve sig på det hele, så skal de have nogle gode dykkerbriller. Med de bedste dykkerbriller til drenge kan de bevæge sig frit rundt i vandet. De kan dykke og svømme vildt, men de får ikke klorholdigt vand i øjnene.

Øjnene er sarte. Er man længe i svømmehallen og meget under vandet, kan det mærkes i øjnene. De bliver trætte af at være i klorvand. Med et par gode dykkerbriller kan dine drenge lege frit, uden at du skal bekymre dig om ømme øjne bagefter.

Lad dem være med i valget

Når du skal vælge dykkerbriller til dine drenge, skal du selvfølgelig finde nogle, der er gode. Du kan læse lidt om nogle forskellige slags, så du får nogle stykker at vælge imellem. Her kan du involvere drengene. Hvis de er med til at vælge dykkerbrillerne, vil de få mere lyst til at bruge dem.

Der er selvfølgelig en fare for, at dine drenge begynder at plage dig om at komme i svømmehallen igen. Men det er da bedre end at plage om mere skærmtid. Så lad drengene være med til at vælge deres dykkerbriller, og lad dem bruge dem ofte.

Giv dine drenge større sikkerhed i vandet

Tager du dine drenge med i svømmehallen jævnligt, så gør du dem til gode svømmere. Med dykkerbrillerne kan de også blive nogle dygtige dykkere. Begge dele vil give mere sikkerhed i og omkring vand. Øvelse gør mester, og en mester gør ikke så mange farlige fejl. Lær dine drenge at svømme og dykke, og de vil kunne klare sig bedre i vand.