Kønsroller og magtfordeling bør stadig være på dagsordenen på arbejdspladserne – og som mand har du et helt særligt ansvar

Selvom vi tænker på nutidens samfund som mulighedernes tid, hvor der ikke bliver gjort forskel på folk grundet køn, race, seksualitet m.m., så er dette måske ikke helt sandt. Vi er helt sikkert kommet langt, i forhold til bare for ti eller tyve år siden, men vi er stadig ikke i mål – for det hænder stadig, at der er folk, der føler sig underminerede grundet forhold, de ikke kan gøre for. På arbejdspladserne har der særligt været en ide om, at mænd bør have magten – og som mand kan du dermed være med til at gøre en forskel.

Fordelene ved blandede køn ved magten

Det bør måske nævnes, at der ikke skal være en ligelig fordeling af magtfulde positioner imellem forskellige køn for enhver pris – det skal altid være de mest kvalificerede, der har det største ansvar, da der trods alt er en virksomhed på linjen.

Men der kan være mange fordele ved at have blandede køn på ansvarsfulde poster, fordi mænd og kvinder har en tendens til at tænke forskelligt – og disse forskellige tankegange kan være med til at skabe smukke, kreative nye ideer på arbejdspladsen. Sådanne ideer er fremdriften bag enhver virksomhed.

Hvad kan I gøre for at arbejde på det?

Ligesom I lever af at sælge et produkt eller en service, er der andre virksomheder, der har specialiseret sig i at hjælpe med at få styr på f.eks. forhold som kønsroller og magtfordelinger på arbejdspladsen. Det kan gøres igennem workshops, oplæg eller andet, hvor I får nye viden, I kan bruge til at gøre en forskel på jeres arbejdsplads. Er I interesserede i dette, kan I læse mere om en sådan virksomhed på https://livinginstitute.com/, hvor I også kan se, hvordan et sådant arbejde gøres.