Find en smart udklædning til sidste skoledag

herrekostume

Når du skal finde en udklædning til sidste skoledag i 9. klasse eller på din ungdomsuddannelse, kan det være rigtig svært at få en god ide. Der er eksamener lige om hjørnet, og der kan være mange ting at forholde sig til. Derfor har vi i denne korte artikel samlet nogle gode råd til, hvordan du får det bedste kostume til sidste skoledag.

Få en god idé

Det første, du skal gøre, er at beslutte dig for, hvad du vil være klædt ud som. Du kan vælge at klæde dig ud som noget, der har forbindelse til dine fritidsinteresser, men det er måske en smule kedeligt? Prøv at tænk over, om der var nogle af dem på årgangen over din, som havde et fedt kostume sidste år. Det er ikke fedt, hvis du laver præcis det samme, men der er ikke noget i vejen for, at du henter inspiration hos andre. Nogle gange kan der også komme noget sjovt ud af at lave om på et kostume, du tidligere har brugt, så kig i dine forældres kælder eller i dine små søskendes udklædningsrum, om der skulle ligge noget guld gemt. Det kan også være en god idé at spørge dine forældre, eller andre du kender, om de har tid til at hjælpe dig med at lave et flot kostume til sidste skoledag. Selv hvis du ikke kender nogen, der er gode til at sy, kan du sagtens lave et flot kostume alligevel. Tag en stor papkasse, og mal en tv skærm med dit yndlingsprogram, en pakke pålægschokolade eller noget andet sjovt på den.

Gå på opdagelse i en genbrugsbutik

I mange tilfælde giver det en fed effekt, hvis du går sammen med nogle af dine venner om udklædningen. Så kan I for eksempel klæde jer ud som et band, et helt fodboldhold eller måske hovedpersonerne i South Park. Når I er flere sammen, bliver det nemmere for andre at finde ud af, hvad I skal forestille, og det ser mere imponerende ud. En nem udklædning er at klæde sig ud som en fra 90’erne, 80’erne, 70’erne og så videre. Enten kan du bruge noget af dine forældres gamle tøj, eller du kan købe et farvestrålende sæt i den lokale genbrug. Det er både billigt og super nemt at gøre på en overbevisende facon.

Uanset hvilken udklædning du vælger, kan det være en stor hjælp at finde inspiration på nettet. Du kan finde utallige skøre og sjove kostumer, så du med garanti kan finde et til din sidste skoledag. Hvis du har svært ved at beslutte dig for, hvilken kostume du skal vælge, kan du selvfølgelig også købe et færdigt kostume. Du kan komme ud for, at der er andre i din klasse eller på årgangen, der har valgt den samme udklædning som dig, men det er jo heller ikke nogen katastrofe. Omvendt er det hurtigt klaret, og du kan få et flot kostume for næsten ingen penge, og der er mange fantasifulde påklædninger at vælge imellem.