Er der ikke helt så meget hår på hovedet som der var engang?

Det er slet ikke ualmindeligt at der i takt med at årene går, bliver længere og længere imellem hårstråene på hovedet. Hårtab er også det der kaldes alopeci og et fænomen der sker for de fleste når de når op i alderen. Nogle oplever faktisk også i en tidlig alder at de mister noget eller en hel del af håret, eventuelt grundet hormonelle forandringer. Der kan være flere årsager til at du taber håret og behøver ikke udelukkende være grundet alderdom. Klik her hvis du gerne vil blive klogere på, hvor det egentlig er at mange taber håret gennem livet.

Der er flere årsager til at du kan miste håret

Der er egentlig en hel del årsager til, at du kan gå hen og miste håret. I nogle tilfælde er det arveligt og genetisk og slet ikke noget du selv kan styre, andre gange er det grundet hormonelle forandringer. Især kvinder oplever under graviditeten, at de mister en hel del hår og det er ganske naturligt. Derudover kan der være ernæringsmæssige problemer og psykologiske udfordringer der gør, at du går hen og mister håret og det er lige præcis de sidstnævnte steder, at du kan gøre en forskel for at undgå problemet.

Nogle taber bare håret tidligere end andre

Den genetiske arvelighed der kommer fra dine forældre og aner, kan være årsag til at du måske mister håret en hel del hurtigere end din nabo. Det er primært det der gør sig gældende for mænd, der i en tidlig alder mister håret eller bliver skaldet, særligt på den øverste del af issen. Det er de mandlige kønshormoner der her har en stor indflydelse på hårtabet og det er denne der er styret af den genetik du får med dig fra dine forældre.

Kan du gøre noget for at forebygge hårtab?

Først og fremmest, så er det således med hårtab, som det er med så mange andre fysiske problemer i livet, at det er vigtigt at spise sundt og varieret, med en masse grøntsager på tallerkenen samt sørge for, at du får den rigtige andel af essentielle vitaminer og mineraler. Derudover findes der lægemdler der med medicinsk behandling kan forebygge hårtab og om ikke andet, forsinke processen en smule. Hvis du lider af hårtab og gerne vil have lidt mere hår på hovedet, så kan du også få foretaget en hårtransplantation.