Brug tid med dit barn og knyt tætte bånd

I løbet af vores liv tager vi mange roller og positioner i samfundet. Ven, medarbejder, holdkammerat, kæreste, fremmed og du fortsætter bare. Den vigtigste rolle du kan indtage er dog rollen som far. En rolle som har ikke bare stor betydning for dig selv, men også for dit barn, som du pludseligt har alle muligheder for at sætte dit præg på, og hjælpe godt på vej i deres liv. For at du skal kunne gøre dette, er det dog vigtigt at du bruger tid med dit barn. Vær der for dit barn når han/hun behøver det, hjælp dit barn i stort og småt med gode råd og en støttende hånd uanset om dit barn har fået knust sit hjerte for første gang, eller blot har brug lektiehjælp til en svær skoleopgave.

Vores børn spejler sig i vores billede

Ligesom at du med årene sikkert har fundet flere og flere ligheder mellem dig og dine forældre, vil dit barn på mange områder komme til at ligne dig. De vil kopiere flere af dine vaner og fremgangsmåder, og du vil med tiden kunne spejle dig selv i dit barn. En god far vil derfor så vidt muligt forsøge at videregive de gode personlighedstræk, alt imens de dårlige vaner forsøges at begrænses. Med andre ord har det en kæmpe betydning for dit barns opvækst og udvikling, hvilke sider du viser af dig selv. Lær derfor dit barn at respektere og behandle andre pænt, samt lad dem erfare empati fra nærmeste hånd. Lær dem derimod ikke at springe over hvor gærdet er lavest eller at snyde og opføre sig uærligt. Dine børn vil takke dig for det senere, og du vil have gjort både dit barn og samfundet en stor tjeneste, ved at have opfostret en god samfundsborger.

Leg og vær nysgerrig

Jo yngre børnene er, jo vigtigere er den gode relation til børnene. Vær derfor god til at lege med dit barn og pirre deres nysgerrighed. Tag en masse far-datter eller far-søn tid hvor i leger, fortæller hinanden historier, bygger huler og tager på små udflugter sammen. Børnene skal lære at være nysgerrige, og denne nysgerrighed kan skabes lige så let gennem sjov og leg, som den kan gennem skole og forpligtelser senere i livet.

Vær både en familie og en far

Båndene der bliver knyttet mellem en mor og et barn er unik. Mange børn får en særlig relation ind gennem modermælken lige fra barnet er født, hvor en far må bygge bånd på anden vis. Selvom det er vigtigt for barnet at bruge meget tid med både mor og far samtidigt, er det ofte også en god ide at have alenetid med dit barn. Et par timer hvor det bare er jer, og hvor i kan være hinandens fortrolige samt have sjov uden at mor er til stede.