3 gode grunde til at gå på efterskole

Efterskolerne er, ligesom højskolerne, en af de unikke ting ved det danske uddannelsessystem. Begge institutioner er kendetegnet ved, at det kan være til at give deres elever ekstra læring og unik viden, som de ikke ville have modtaget på de normale uddannelsesinstitutioner. At gå på efterskole, er en oplevelse for livet og i og med at man bor sammen og deler hverdag sammen, kommer man tættere på hinanden end man nogensinde ville gøre i folkeskolen, eller på et uddannelsessted. Der er rigtig mange fordele ved at gå på efterskole og vi har samlet de tre største til dig, i denne artikel.

Uddannelse og dannelse

En efterskole er mere end bare en skole. Som nævnt, så er eleverne og lærerne utroligt tætte på hinanden og kommer til at lære hinanden på helt andre måder end i folkeskolen. Når man bor på en skole så bliver man uddannet, også udenfor skoletid. Det er ikke noget man tænker over, men de aktiviteter der findes ved siden af det normale skema, har ofte også læring i sig. Det er bare ikke noget man mærker noget til, fordi at det bare bliver en del af hverdagen. Eleverne lærer også hvordan det er at bo med andre og hvordan man opfører sig som menneske, både i hverdagen men også i deres fritid sammen på skolen.

Specielle fag

Efterskolerne har ofte fag på programmet, som man ikke kan finde på skemaet i den normale folkeskole. Har du f.eks. hørt om motorlære på efterskole?  Dette er det perfekte eksempel, fordi at det er utænkeligt, at det ville blive til at fag i folkeskolen. Man ville skulle starte på en erhvervsuddannelse, som mekaniker, for at stifte bekendtskab med dette fag. Grunden til at det er et fag på nogle efterskoler, er fordi at man ikke bare har eleven i skole, men også forbereder eleven på det liv der kommer efter skolen. Ved at have snuset lidt til disse fag, ved eleverne mere eller mindre hvad de kan forvente i den virkelige verden.

Venner for livet

Et år på efterskole giver ikke bare uddannelse og dannelse, det skaber også varige relationer, hvor nogen varer livet ud. Det tætte miljø på skolen gør, at man oplever en masse sammen og deler både glæder og sorger. Det kan derfor være en rigtig god idé at overveje, både som forældre og som ung, om et år på efterskole var en mulighed. Det koster selvfølgelig nogle penge, men det er absolut alle pengene værd, især hvis man vælger at se det som en investering, i den unges liv og fremtid. Det er endda muligt at få støtte, til at betale opholdet på efterskolen. Støtten udregnes ud fra forældrenes økonomi, så der kan være forskel på hvor meget og hvor lidt støtte man kan få.