Sådan kan du bruge cyklen til at få motion

Det siger måske sig selv, at en cykeltur er god motion. Men har du egentlig nogensinde overvejet, hvilken form for cykling du skulle kaste dig over? Der findes nemlig mange forskellige måder at cykle på. Det betyder altså også, at der kan være flere forskellige måder for dig at gå til det på, også når du gør det for at få motion. Så læs med her, hvis du gerne vil have flere ideer til forskellige måder at cykle på for motion.

Cykelture i forskelligt terræn

Først og fremmest kan du vælge at tage på cykelture i forskelligt terræn. Det kan du gøre med en gravel cykel. Med lige netop denne type cykel har man taget forskellige elementer fra henholdsvis mountainbikes og racercykler og kombineret dem. På den måde kan cyklen altså håndtere forskellige former for terræn, og derfor kan den også bruges til mange af dine cykelture.

Tag din mountainbike i bakkerne

Hvis du primært er interesseret i det mere ujævne terræn, så kan du vælge at få en mountainbike. Denne form for cykling bærer præg af spænding og agilitet. Derfor er det altså også en hurtig form for motion, som kræver korte reaktionstider.

Kør så hurtigt som muligt på en racercykel

Er det snarere fart, du er interesseret i, så er en racercykel måske det rigtige for dig. Det kan du både dyrke i det fri og på en bane. Denne form for cykling vil absolut være sjovest, når du måler tid eller hastighed samtidig.

Tag cyklen på arbejde

Du behøver selvfølgelig ikke at dyrke cykling som sport for at få god motion. Mange har også glæde af blot at tage cyklen på arbejde eller i skole. På den måde sparer du både penge og brændstof på transport, og så får du også motion samtidig.