Sådan sikrer du dig at blive taget seriøst til online-events

Hvis du i mangel på bedre blot er fortsat med at afholde møde, kurser og konferencer som før corona – bare over nettet selvfølgelig – og den generelt fremskridende brug af teknologi fremfor fysisk fremmøde, er der her et par idéer til, hvad du kan erstatte det kedelige hjemmekontor med.

Træd ud af det vante miljø

Hjemmekontorer er ofte intetsigende, uændrede og altså ikke særlig opmærksomhedsfangende. Lej studie, og gør brug af muligheden for at afholde virtuelle events, der overrasker og fastholder den professionelle orden, der normalt er på arbejdspladsen. Det kan nemlig for mange være svært at fokusere i samme grad derhjemme som på arbejdspladsen, fordi de er i hjemlige rammer, som de almindeligvis ikke skal udrette det store i. De er vant til, at basen er et sted fri for arbejde. Det laves der om på, når man lejer et studie til for eksempel et kursus. Når det foregår i et professionelt studie, fornemmer man, at der er investeret tid og penge i det. Det er nyt og anderledes, og derfor får man en trang til at følge ekstra godt med.

Bevar stilen

Det lyder måske åndssvagt, men det korrekte tøj kan også hjælpe til med at fastslå seriøsiteten af de forskellige events. Nogle vælter blot ud af sengen og morgenen, tager en kedelig, sort t-shirt på og et par sweatpants eller jeans, hvorefter de sætter sig ind i kontorstolen og præsenterer kurset eller andet. Det er absolut ikke optimalt, da man dermed sender et signal om, at det er mere afslappet, end hensigten er. Det er jo lige så vigtigt at tage arbejdet alvorligt som normalt. Hvis du normalvis ifører dig en skjorte og et par lærredsbukser, er det af den grund fornuftigt at fortsætte med det. Du kan endda starte en kædereaktion, så det bliver normen at bære arbejdsklæderne.