En aktiv uddannelse hvor du har med mennesker at gøre

For mange unge kan det være svært at vælge uddannelse. Ens forældre vil måske gerne have, at man tager den traditionelle vej med bøgerne. Det er bare ikke sikkert, at det er det, du brænder for. Derfor skal du heller ikke være afskrækket fra at søge nye veje og undersøge, hvad der ellers er af muligheder. Du kan for eksempel tage en uddannelse som personlig træner, hvis du kan lide at være aktiv og hjælpe mennesker. Det behøver ikke altid være den boglige vej, man går. Du kan læse lidt mere om uddannelsen her, hvis du tænker, at det lyder som noget for dig.

En god blanding

Hvis du godt kan lide at røre dig, er det en god uddannelse. Der er nemlig en fed blanding af praksis og teori. Derfor er der gode chancer for, at du hverken kommer til at køre død i det ene eller det andet. Det er måske også uddannelsen for dig, som ikke kan holde til at sidde på bagdelen hele dagen. Træning er et område, som du altid kan blive klogere på med tiden. Der er hele tiden mulighed for at udvikle sig, hvilket kan være rart. Hvis du savner bøgerne kan du også altid læse mere op, da der findes meget viden om kroppen, og hvordan den fungerer.

Det menneskelige aspekt

Noget af det bedste ved uddannelsen er, at man har med mennesker at gøre, når man er personlig træner. Derfor skal du også overveje, om du er god til det menneskelige aspekt, og om du kan finde dig til rette i det. Det nytter ikke noget, at du er skarp på det fysiologiske, hvis du slet ikke har fornemmelse for de mennesker, du arbejder med. Nogle af de kunder, du vil få, kan være personer, som har det svært og for eksempel bakser med et lavt selvværd. Der findes til gengæld ikke noget federe end at hjælpe dem over på den anden side, hvor de får det bedre – hvilket træning kan være med til at gøre. Det er fedt at følge en menneskelig udvikling. Du kommer ikke kun til at følge den. Du kommer også til at være en del af den. Derfor skal du være god til at motivere, og du skal finde ud af, hvad der kan hjælpe den enkelte person.

Forhåbentlig er du blevet en smule klogere på uddannelsen som personlig træner. Du har måske fået øjnene op for, at der er andre muligheder for uddannelse end universitet osv.