Hvad skal et truckcenter kunne?

Hvad skal et truckcenter kunne?

Er du selv i transportbranchen i Danmark? Så ved du sikker allerede, hvor vigtigt det er at være tilknyttet et godt truckcenter. Men hvad er det egentlig, man kan forvente af at truckcenter?

De lovmæssige eftersyn

Lastbiler skal efter lovens regler til syn hvert år samt og derudover gennemgå et mere omfattende eftersyn hvert 10. År, der refereres til som 10-års-tjekket. Det år hvor man får foretaget 10-års-tjekket, er det ikke nødvendigt med det årlige eftersyn. Det mere omfattende syn “står i stedet for”. Det er vigtigt, helt essentielt faktisk, at du allierer dig med et truckcenter, der kan tilbyde disse eftersyn. De indebærer både tjek af dæk, bremser, lys, olie, karosseriopbygning osv., og de er med til at opretholde sikkerheden på vejene. Ikke bare for dig – men også for dine medtrafikanter!

Fabrikantens forskrifter

Hvis du har hørt efter, når der har været bil- eller andre fartøjsrelaterede reklamer på TV eller i radioen, så har du sikkert hørt diverse automekanikere forsikre, at “der serviceres og repareres efter fabrikantens forskrifter”. Uanset om du har tænkt over udtalelsen eller ej, så er det vigtigt at være opmærksom på, når du skal lede efter et truckcenter. At der serviceres og repareres efter fabrikantens forskrifter betyder, at der bliver brugt de rigtige værktøjer samt originale reservedele, når fartøjet tjekkes. Hvis du derimod vælger at få din Scania lastbil repareret uden for fabrikantens forskrifter, risikerer du, at fartøjet falder i værdi.

Servicevogn

En vognmand der ikke er i bevægelse, er ikke en vognmand i arbejde. Det er derfor en rigtig god idé at finde et truckcenter, der tilbyder at komme ud med en servicevogn og servicere, hvis der fx er motorstop eller lignende udfordringer. Det kan komme til at koste mange penge, hvis vognen holder stille for længe.

De ekstra goder

Ud over at dit truckcenter skal kunne love at holde fabrikantens forskrifter og foretage de lovpligtige eftersyn, så skal det naturligvis også være udstyret med de bedste redskaber til at servicere dit redskab. Operer du fx en lastbil, der har monteret en hydraulik kran, så skal du bruge et truckcenter, der tilbyder service og reparation af hydraulik.

Leder du efter et godt truckcenter? Se mere hos Truck Center Kolding.