Få én på opleveren ved offshore arbejde

Ønsker du at prøve at arbejde uden for Danmarks kyster med havet som nærmeste nabo? Så kunne et arbejde i offshore branchen være en mulighed. De fleste der arbejder offshore har en baggrund som enten ingeniør, maskinmester, smed, metalarbejder eller elektriker. Det er dog også muligt for ufaglærte at arbejde offshore. For at kunne arbejde offshore, er der nogle certifikater og kurser man skal have gennemført inden.

Hvad følger med offshore arbejdet?

Som du sikkert nok allerede har fået nys om, så er der flere fordele ved offshore branchen. Først og fremmest får du en anderledes arbejdsplads. Offshore arbejdet er både udfordrende og lærerigt og du er med sikkerhed garanteret en oplevelse for livet. Derudover er det et godt betalt arbejde. Lønnen afhænger selvfølgelig af, om man arbejder faglært eller ufaglært. Der er dog gode penge at hente ved begge stillinger. Offshore arbejde ser ydermere rigtig godt ud på CV’et. Det er iøjefaldende og bidrager med gode kompetencer til CV’et og en eventuelt videre jobsøgning.

Hvad er kravene for at kunne arbejde offshore?

Der findes to typer offshore arbejde i Danmark. Der findes olie og gasindustrien og havvindmølle industrien. For begge typer arbejde kræver det en ren straffeattest. For at kunne få lov til at arbejde offshore, skal man have gennemført et grundlæggende sikkerhedskursus. Sikkerheds kurset hedder GWO Basic Safety Training og består af 5 moduler:

  • GWO Sea Survival – Formålet er at give deltageren viden og færdigheder inden for offshore miljøet. Her instrueres man i at begå sig sikkert.
  • GWO Working at Heights – Dette modul giver deltageren forståelse for brugen af grundlæggende personlige værnemidler og hvordan man arbejder sikkert i højden samt foretager redninger i højden.
  • GWO Manual Handling – Formålet er at tilskynde en korrent fysisk og ergonomisk tilgang til arbejdet og træne deltageren i at udføre fysiske opgaver på en sikker måde.
  • GWO First Aid – Dette modul skal sikre at deltageren kan udføre en effektiv og sikker førstehjælp.
  • GWO Fire Awareness – Formålet er at give deltageren en basisviden og færdigheder i at forebygge at en brand opstår og træffe hensigtmæssige beslutninger, når en brand til evakueres.

GWO kurser har man mulighed for at tage hos Global Wind Academy, så man kan blive klar til offshore arbejdet.