Bliv medlem af en fagforening

Vil du som størstedelen af danske medarbejdere gerne have en fagforening i ryggen, der kan støtte dig, når du har brug for det? Den danske arbejdsmodel er bygget op omkring fagforeninger og a-kasser, og du kan blandt andet få hjælp til forskellige ting, der vedrører dit arbejde og din arbejdsplads, hvis der er behov for det, ligesom du kan opnå økonomisk støtte, hvis du på et tidspunkt skulle ske at ende uden for arbejdsmarkedet. Fagforeningerne er til for at støtte de enkelte medlemmer, så det kan godt betale sig at blive medlem.

Selvom det kan være svært at finde rundt i, hvilken fagforening, der bedst passer til dine behov, er der hjælp at hente. Flere hjemmesider har samlet hurtige overblik over de forskellige fagforeninger, der dækker flere erhverv og brancher. Bliv medlem på 2 minutter, så du kan gå på arbejde med en god følelse i maven. Du kan også høre dine kolleger ad, hvor de er medlem, så du kan overveje, om du skal melde dig ind samme sted.

Forskellen på en fagforening og a-kasse

Der er mange som kan have lidt svært ved at skelne mellem en fagforening og en a-kasse. I rigtig mange tilfælde er man også medlem i begge dele i den samme organisation, og på den måde kan det flyde endnu mere sammen, men der er forskel. A-kassen bruger du, hvis du pludselig står uden indkomst efter en fyring. Det er altså primært det økonomiske perspektiv, der arbejdes med her. Fagforeningen derimod er din støtte, hvis du oplever noget på arbejdspladsen, der skal tages hånd om. Det kan være overarbejde, problemer med ledelsen eller en uretfærdig fyring.

Der sidder eksperter ansat, som ved alt om de forskellige områder, så du kan få den bedste hjælp, når det er nødvendigt. Det er mennesker, som arbejder med det hver eneste dag og derfor har kvalifikationerne til det.