Sådan giver du din stue helt nyt liv

Hvis du går og føler, at dele af dit hjem trænger til noget forandring, skal du ikke holde dig tilbage fra at skabe netop det. Det er nemlig sådan, at du nemt kan gøre noget ved din indretning, hvis du er utilfreds med den, eller du synes den trænger til nyt liv. Det kan f.eks. være, at du er lidt træt af indretningen i din stue.

Skift dine gamle møbler ud

Du behøver ikke at skifte alle dine inventarer ud for at friske din stue op og skabe en helt ny stemning og indretning. Til gengæld kan det pynte rigtig fint, hvis du har nogle gamle og slidte møbler, der så bliver skiftet ud med nogle nye. Hvis du ryger i dit hjem, men samtidig gerne vil passe bedre på dine nye møbler, kan du overveje at skifte cigaretterne ud med en e-cigaret i stedet.

Hvis du har nogle møbler, der er begyndt at se slidte ud, men som du samtidig ikke kan nænne at smide ud, kan du i stedet give dem en kærlig hånd. Hvis du har en gammel kommode, kan du slibe den og give den noget olie eller en helt ny farve med noget maling.

Hvis du vælger at skifte nogle af dine gamle møbler ud med nogle nye, behøver du ikke nødvendigvis at købe dem fra ny. Du kan nemlig finde rigtig mange fine ting brugt. Der er mange ting, der sælges brugte, men hvor det faktisk ikke rigtig kan ses

Giv dine vægge en ny farve

Hvid er en meget klassisk og populær vægfarve hos rigtig mange, men hvid kan også godt være lidt kedeligt. I hvert fald kan en farve på væggen gøre rigtig meget for indretningen i et rum. Det kan ændre stemningen fuldstændig. Det giver rigtig meget karakter og personlighed til din indretning, når der kommer lidt farve på væggene. Du kan male hele din stue, men du kan også nøjes med en enkelt væg.

Når du skal finde frem til den rette farve, kan det være en god idé at få nogle farveprøver med hjem fra forretningen først. Så undgår du at stå med en hel masse maling i en farve, som du faktisk ikke kan lide alligevel.

Ryk rundt på dine ting

Der behøver som regel ikke en masse nyt til for at skabe fornemmelsen af en helt ny stue. Faktisk kan du bare rykke rundt på alle dine ting. Hvis du rykker rundt og samtidig tilføjer et par få nye elementer, vil du ende op med en helt ny stue. Du kan altid lave en tegning over din stue og se hvilken indretning, der vil passe bedst ved at tegne det i stedet for at skulle rykke rundt fem gange.

Det kan også være, at du har nogle møbler på dit kontor eller soveværelse, som du kan bytte rundt med dem i din stue for at skabe et helt nyt udtryk i begge rum.