Indretningsguide: Nordisk stil

Den nordiske er præget af lyse farver, materialer i høj kvalitet, inspiration fra naturen og simplicitet. Stilen er samtidigt tidløs, fordi der bruges afdæmpede farver og naturlige materialer. Med de lange og mørke efterårs- og vintermåneder er det oplagt at indrette et hjem, der emmer af lys og flot natur. Her får du inspiration til, hvordan du selv kan bruge stilen i dit hjem.

Brug naturen i din indretning

Naturen er der, hvor mange af os finder ro og et afbræk fra hverdagen, derfor vil Living Room bringe naturen ind i dit hjem med naturlige materialer. Særligt træ er populært i den nordiske stil, og det har især vundet indpas hos danskerne i form af plankeborde. Et plankebord er stilrent, praktisk og kan samtidigt købes ret billigt, for eksempel hos Living Room. Det passer perfekt ind i den nordiske stil med sit simple design, inspiration fra naturen og materialer af høj kvalitet. Living Room laver skønne danske design  som giver følelsen af varme og er indbydende hvor det på samme tid er unikke varer som sjældent kommer igen. Udover bruge de træ og andre naturlige materialer som skind og sten, så sørg for, at der er mange grønne planter i hjemmet. Det gør dit hjem levende, roligt og skaber samtidigt et bedre indeklima.

Lys og luft

I den nordiske indretningsstil er der fokus på lys og luft. Luk lyset ind i boligen ved at vælge lette gardiner og få eller ingen pyntegenstande i vindueskarmene, så lyset virkelig får mulighed for at strømme ind gennem vinduerne. Så fremstår dit hjem større og mere overskueligt. Derudover har stilen meget fokus på minimalisme, som skaber luft og overskud i hjemmet, fordi der er færre ting og dermed mindre rod. Vælg gerne lette møbler eller møbler, som er multifunktionelle, for eksempel en seng med opbevaring, for så har du brug for færre møbler og dermed får du mere plads.

Farver og kontraster

Den nordiske stil er generelt holdt i afdæmpede farver, men det betyder ikke, at det er kedeligt, for der leges også med masser af kontraster. Kontraster skaber dybde i rummet, ofte ved at bruge farver i både lyse og mørke nuancer og forskellige materialer. Det kan man for eksempel gøre ved at male en enkelt væg en mørkere farve eller ved at vælge en mørk sofa i et ellers lyst rum. Vælg enkelte fokuspunkter, som skiller sig ud fra den øvrige stil i valget af former, farver eller materiale, og som øjet dermed drages til automatisk. Det gør rummet interessant og spændende og samtidigt gør det dit hjem mere personligt.