Optimér dit hjemmekontor

Selvom vi så småt er på vej ud af Coronas kløer, og vi kan begynde at gå på arbejde igen, så er der alligevel mange arbejdspladser, der har taget konceptet om at arbejde hjemmefra til sig. Det er gået op for flere virksomheder og deres medarbejdere, at der er visse fordele ved at arbejde hjemmefra, hvor man netop selv kan styre sine arbejdstider, og man kan holde møder med folk fra landet og verden rundt kun iført underbukser og tøfler. Men hvis vi skal fortsætte med at arbejde hjemmefra, så kræver det også, at vi har lige så gode forudsætninger på hjemmekontoret som på arbejdspladsen. Vi kommer her i artiklen med et par fif til, hvordan du kan skabe det mest optimale kontormiljø i hjemmet.

Hav udstyret på plads

Når du arbejder hjemmefra, er det først og fremmest vigtigt, at du har det rette udstyr på plads. Det er eksempelvis en god idé at overveje, om du mangler diverse kontorartikler, som kan hjælpe dig med at holde dit kontor ryddeligt. Rod i hjemmet kan nemlig hurtigt give rod i hovedet. Du kan i den forbindelse undersøge hjemmesider som https://www.staples.dk/, der har en hel produktrække af kontorartikler, der har til formål at hjælpe dig med at arkivere og organisere dine papirer og andre arbejdsrelaterede ting. Et godt fif er for eksempel at anskaffe dig en brevbakke med arkiveringsfaner i forskellige farver, så du nemt kan holde styr på diverse kontrakter, lønsedler eller andet.

Inddel dit hjem i zoner

En anden væsentlig ting, som du skal passe på, når du arbejder hjemmefra, er, at du ikke kommer til at placere dig i sofaen eller i den behagelige lænestol ovre i hjørnet. Det kan måske virke fristende, fordi de umiddelbart er rarere at sidde i end den kedelige kontorstol. Det er dog ikke en særlig god idé, fordi du netop kommer til at blande din arbejdszone med din afslapningszone. Du kommer til at sløre grænserne mellem fritid og arbejde, og det kan blive svært at kende forskel på, hvornår du er på arbejde, og hvornår du holder fri. Samtidig kan det også gå hen og ødelægge din ryg, hvis du ikke sidder i en ordentlig kontorstol, når du arbejder. Du skal have mulighed for at justere siddehøjden, således stolen tilpasser sig din krop og ikke omvendt. 

Sørg for at have IT-sikkerheden i orden

Vi ser et stigende antal hacker- og cyberangreb, fordi flere folk arbejder hjemmefra og dermed udfører deres arbejde på samme internetforbindelse, som de bruger til privat brug sammen med deres familie. Det gør altså arbejdscomputerens data mere sårbart overfor disse cyberangreb, så det er en god idé at sikre sig, at IT-sikkerheden er i top på hjemmekontoret. Dette kan du gøre ved blandt andet at have en krypteret internetadgang, de nyeste opdateringer af antivirusprogrammer og en konstant back-up af alle dine vigtigste dokumenter.