Løvens hule investerer i ungt talent

Tv-programmet “Løvens Hule” kører lige nu på DR i sin fjerde sæson. I Løvens Hule præsenterer håbefulde iværksættere deres unikke ide foran de såkaldte ”løver”. Løverne består af fem succesfulde iverksættere og virksomhedsejere, der kan vælge at invistere i de ideer, de ser potentiale i.

Daniel imponerede dommerne og fik et 12-tal i iværksætteri

Det er aldrig for tidligt at drømme, og selvom man stadig er teenager, kan man sagtens føre sine drømme ud i livet, hvis man arbejder hårdt og holder tungen lige i munden.

Daniel Johannesen fra Horsens er kun 19 år gammel, men dette afholder ham ikke fra at drømme stort. Han præsenterede derfor sin ide for løverne. Daniel der er tidligere elitesvømmer har skabt virksomheden Watery, og målet er at blive den største netbutik med svømmeudstyr i Norden.

Jesper Buch og Christian Stadil valgte hver især at lægge 250.000 kroner i Watery for otte procent af virksomheden. Målet med virksomheden er, at butikken i 2023 skal være vokset så meget, at den er størts på det skandinaviske marked. Watery sælger både svømmeudstyr til elitesvømmere og fritidssvømmere.

Daniel havde på forhånd sparet 50.000 kr. op fra sit job i Bilka. Derefter lånte han 100.000 kr. af sin far, så han kunne købe et varelager og udvikle netbutikken. Daniel blev student i sommers og har lige siden arbejdet på fuld tid med hans virksomhed, han har idag en enkelt fastansat, udover ham selv.

Daniel mødte dog et bump på vejen, da statsforvaltningen ikke ville oprette virksomheden i hans navn, fordi han på dette tidspunkt var under 18 år. Derfor oprettede de Watery i Daniels fars navn istedet.

Løverne

Der var to løver der gerne ville have en bid af kagen, og være med til at udvikle Watery. Den ene er Jesper Buch der står bag virksomheden Just-eat.dk hvor sultne danskere kan bestille mad til levering eller afhentning. Den anden er direktøren og stifter af tøj-virksomheden Hummel, Christian Stadil. Gennem Hummel har Christian Stadil god erfaring i salg af tøj, og gennem Just-eat har Jesper Buch god erfaring med at køre en web-baseret virksomhed. Christian har desuden tilbudt Daniel, at han kan sidde og arbejde fra Hummels kontor i Århus en gang i ugen.