Få styr på forældrekøb og hvad det handler om

Man kan som forældre eller anden pårørende til en ung vælge at købe en studiebolig mens den unge studerer. Det er en god måde at skabe trygge rammer for den enkelte unge, og for at sørge for, at der er sikkerhed. Det ses nemlig ofte, at de unge vælger billige steder, hvor miljøet ikke lige altid er helt så fornuftigt. Derfor vælger nogle forældre at købe en studiebolig. Men er det den rigtige løsning?

Hvorfor vælges der forældrekøb?

Det kan virke som den perfekte løsning at købe en studiebolig til sin datter eller søn, fordi man så ved, at de før en ordentlig bolig i et godt miljø. Det kan også være en meget fornuftig investering, hvis man gerne vil spare op i ejendom. Men det er vigtigt at være opmærksom på, hvordan man får det hele sat op, skal den unge f.eks. betale husleje? Skal der måske også bo en room-mate i lejligheden? Det er vigtigt at være opmærksom på at man ikke forhindrer den unge i at lære at styre sin egen økonomi og tjene egne penge. Tit er studietiden den første rigtige smag på selv at skulle lægge og styre et budget. Det kan godt være man som forældre ønsker at give barnet noget, men det smarte er måske ikke at købe en bolig. Besøg forældrekøbsguiden og få yderligere information om mulighederne, og hvad du skal være opmærksom på ved forældrekøb

Hvorfor er det blevet så populært?

Der kan være mange grunde til at forældrekøb er blevet så populært. Det kan skyldes at vi er blevet mere og mere omsorgsfulde, eller rettere sagt vi ønsker at gøre vejen så let som mulig for vores kære børn. Det er dog vigtigt at have helt styr på formalia inden man kaster sig ud i det, så det ikke ender med at være mere besvær end gavn.