Kan man have anonymitet på nettet, når man søger efter damer? 

Mange ved godt at de bliver sporet af søgemaskiner og internetudbydere, når de surfer på nettet. Det er lidt uhyggeligt at tænke på, hvor mange informationer, der findes lagret forskellige steder, om vores færden på nettet. Privatliv har man ikke meget af, så længe ens IP-adresse afslører hvad man laver. At være online er en af de sikreste veje til at være eksponeret for søgemaskiners indsamling af data. Man kan dog godt undgå det, hvis man bruger de rigtige indstillinger og programmer. 

Bruger man privat browsing på sin søgemaskine, så vil søgemaskinen ikke gemme data om ens færden. Der er altså ikke nogen, der kan åbne din computer og se hvad du har lavet aftenen før. Men det udelukker ikke din internetudbyder eller arbejdsgiver fra at kigge dig over skulderen, når du surfer. Hvis man vil undgå dette, så skal man bruge et VPN-program. Et VPN-program skjuler din geografiske position, og det gør det muligt at se ting, der ellers er låst til forskellige lande eller områder. Det kan være tv-stationer og andre lokale tjenester. 

Tung browser kan også hjælpe 

Nogle har måske hørt om den såkaldte Tor browser, der også kan holde din IP-adresse skjult. Den kaster din trafik igennem en masse computere og servere på nettet, som gør det næsten umuligt at følge din færden. Med denne browser er du altså fri for at blive fulgt, men prisen er at hastigheden daler betragtelig. Det skal man lige være opmærksom på, hvis man er på vej til at give sig i kast med denne specielle browser. Den er tung at danse med, så det går langsomt. 

En IP-adresse er med andre ord ikke så let at skjule, hvis man stadig vil køre internet med den gode hastighed, medmindre man har et VPN-program, der kan gøre det effektivt. Og spørgsmålet er så, hvor meget det generer en, at man bliver sporet på nettet. Det er jo de færreste af os, der begår kriminalitet online, så der er jo dybest set ikke noget at komme efter. Men alligevel kan det virke generende, at alt hvad man foretager sig bliver registreret og gemt for tid og evighed.  

Privatlivet er vigtigt 

Det sker selvfølgelig ikke, men de færreste havde vel lyst til, at det blev udbasuneret over hele www, at man havde søgt på massage i Danmark, eller endnu mere specifikt, massage på Sjælland. Der er intet ulovligt i det, og dybest set er det jo ret uskyldigt, men ingen bryder sig alligevel om, at den slags bliver registreret og gemt i databaser, vi ikke selv har kontrol over. Privatlivets fred er, for nogle ukrænkelig. For dem er et VPN-program en god løsning.