Gamerbriller – hvad er det?

Gaming er blevet utrolig populært blandt de unge, og det er hårdt for øjnene.

Kender du det, når øjnene er føles tørre og trætte – måske er de røde, kløer og svier?

Det kan også være, at du oplever både træthed og hovedpine.

Det er alt sammen symptomer på digital overanstrengelse og et tegn på, at du sidder for meget foran skærmen – måske dyrker du esport og spiller computerspil i mange timer hver dag.

Når man sidder foran skærmen, blinker man automatisk mindre, og det gør, at øjnene bliver tørre og trætte.

Det er derfor en god idé at minde dig selv eller dit barn om at blinke med jævne mellemrum og holde korte pauser fra skærmen.

Du kan også overveje at investere i et par gamerbriller. Du kan læse mere om gamerbriller her.

Hvad er gamerbriller?

Gamerbriller er specielle briller til gamere, som ligner et par normale briller med normalt stel. Forskellen er, at glasset er udviklet med en speciel ny glasteknologi, som “frasorterer” det skadelige blå lys og dermed beskytter og beroliger øjnene med en bestemt farvetone.

Både børn og voksne, der spiller computer i mange timer om dagen, udsætter deres øjne for øget risiko for at få “gamle” øjne. Skærmens blå lys kan nemlig være skadelig for øjnene og kan give en for tidlig aldring af dine øjne – det der kaldes øjenforkalkning.

Gamerbrillerne sikrer dig flere timer foran skærmen uden nogen form for tørhed eller irritation, da farven i glasset beroliger dine øjne.

Nogle af brillerne har ekstra effekter, der gør, at du ser kontraster og farver bedre og mere klart igennem brillen. På den måde giver brillen dig et fedt visuelt billede samtidig med, at det giver en meget god og sikker beskyttelse mod det blå digitale lys og UV-lyset, som skader vores øjne.

Gamerbriller fås både med og uden styrke.

Gamerbriller behøver ikke at være grimme

Der findes mange forskellige slags gamerbriller i forskellige prisklasser – priserne går fra et par hundrede kroner og opefter.

Du kan få gamerbrillerne i forskellig stil og design med et fedt stel i lige din yndlingsfarve.

Hvem kan have gavn af at bruge gamerbriller?

Alle der sidder foran computeren dagligt, udover gameren, kan med fordel bruge gamerbriller.

Det kan for eksempel være lægen, der har brug for at nærstudere et røntgenbillede, eller den grafiske designer der sidder med detaljerede ting på skærmen i lang tid ad gangen.