Gode råd til en sikker nytårsaften

Snart træder vi ind i et nyt år, som byder på nye spændende ting, men først skal vi have afsluttet det pågældende år med et brag af en fest. Det er meget individuelt, hvordan man holder nytår, og mange mennesker har diverse traditioner med mad og fester. Men lige meget hvilken tradition man har, er der altid plads til fyrværkeri. Fyrværkeri er en tradition for mange mennesker, hvor det nye år bliver skudt ind. Der findes et stort udvalg af fyrværkeri afhængig af, hvad man er til.

Pas på dig selv og dine omgivelser

Mange mennesker kommer til skade nytårsaften i forbindelse med fyrværkeri, derfor er det vigtigt, at man passer på sig selv og sine omgivelser. Derfor er det altid en fordel at bruge sikkerhedsbriller, så man undgår øjenskader. Det er også en god idé at holde sig på afstand, hvis der skulle ske noget uforudsigeligt. Så når man tænder et batteri eller raket, går man væk fra området. Brug altid godkendt fyrværkeri – aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri, derudover bør man aldrig holde tændt fyrværkeri i hånden, da det kan få alvorlige konsekvenser. Gå aldrig tilbage til en fuser, det kan være, at den lige pludselig skyder af. Det er sikkerhedsråd, som man bør overholde.

Kom sikkert ind i det nye år

Når man skyder fyrværkeri af, bør man aldrig bruge en vinflaske eller andre halve løsninger. Brug i stedet affyringsramper og et raketstativ, på den måde risikerer man ikke vildfarne raketter og andre uheld. Hvis du holder nytårsaften et nyt sted, er det vigtigt, at du kender reglerne, da det ikke er alle steder, man må fyre fyrværkeri af. Hold derfor øje med dine omgivelser. Derudover bør du undgå at fyre af, hvis du er tæt på brandbare ting, såsom stråtage eller halmballer. Fyrværkeri er flot, hvis man har respekt for det.