En lille guide til gin

Gin rider på en bølge af succes, og har efterhånden gjort det i en del år. Den lækre spiritus kommer i mange forskellige smagsvarianter, hvorfor der også har været noget til enhver smag. Det har gjort gin utroligt populært, og rigtig mange verden over har den simple, men yderst lækre, gin & tonic som deres yndlingsdrink. Og det er der altså ikke noget at sige til – på ingen tid kan man stå med en helt færdig drink, som er både sød, syrlig og bitter. Kort sagt, er den nem og lave og den smager godt – what’s not to like? Er du således én af dem, der er helt vild med gin & tonic, og ønsker du at lære mere om den lækre spiritus? Så er du altså kommet til det helt rette sted. Lige her får du nemlig en lille guide til gin, således du kan i fremtiden kan lave nogle helt perfekte drinks med gin. Mangler du desuden en gin til weekendens drinks? Så kan du lige her gå på opdagelse i et stort og spændende udvalg af gin.

Hvornår må man kalde det en gin?

Først og fremmest kan du lære lidt om, hvor ordet gin egentlig stammer fra. Det er nemlig opstået af en sammentrækning af det franske ord for enebær, genièvre. I starten var gin desuden slet ikke tænkt som en spiritus, men det blev derimod solgt på apoteker, hvor det blev anvendt mod diverse sygdomme. Ligesom navnet også antyder, så har alt gin en grundsmag af enebær, men i produktionen tilføjes en masse andre ingredienser, som ligeledes giver smag – det er disse, du kan smage, når du drikker din gin. Her er der blandt andet tale om citrusskaller, kardemomme, lakridsrod og hybenroseblade. Det er også heri, at prisforskellen ligger. Det er nemlig sådan, at jo flere krydderier, urter og frugter, som producenten tilføjer til ginen, jo højere end pris bliver den tilbudt til.

For at man må kalde en gin for en gin, skal spiritussen desuden indeholde enebær, neutral spiritus og så skal den have en alkoholprocent på mindst 37,5. Herefter er der dog fri leg, hvorfor alverdens smagsgivere som krydderier kan benyttes. Det bliver faktisk leget rigtig meget med netop smagsgivere, og derfor findes der på verdensplan lige pt. også 500 forskellige ginmærker.