Fremstå professionelt på kontoret med det rette tøj

Skal du arbejde på et kontor for første gang? Så er det vigtigt, at du klæder dig ordentligt på således, at du fremstår professionelt. Hvis du ikke går op i herremode, er du nok lidt på herrens mark i forhold til, hvad du skal tage på. Men det kan du finde flere gode råd til herunder.

Det skal du være opmærksom på

Du skal være opmærksom på at vælge tøj, der giver et godt helhedsindtryk. Tøjet skal altså matche på bedste vis både, når det kommer til farve, materiale og formalitet. Derudover er det vigtigt, at du er bekendt med, om der er en dresscode på kontoret. Har alle eksempelvis jakkesæt på, skal du naturligvis også have dette.  

Inspiration til tøj på det helt klassiske kontor

Skal du arbejde på et kontor, hvor alle har jakkesæt på, bør du købe to eller tre jakkesæt, som du kan skifte mellem i løbet af en uge. Det er en god idé at vælge jakkesæt i mørkegrå eller mørkeblå nuancer. 

Dine skjorter bør være hvide eller lyseblå, da disse farver passer godt sammen med de nævnte farver på dine jakkesæt. På fødderne kan du vælge et par sorte lædersko med snøre. Disse sko vil uden tvivl være med til at fuldende dit outfit. 

Outfitinspiration til det mere afslappede kontor

På et afslappet kontor er der typisk ingen dresscode. Det er altså op til dig at beslutte, hvad du gerne vil have på. Det er selvfølgelig en fordel at vælge tøj, så du ser præsentabel ud til alle tider. 

Du kan blandt andet kombinere en pæn t-shirt sammen med et par jeans. Du kan også vælge at sætte en flannelskjorte sammen med jeans samt et par hvide sneakers.