Tips til dig, der skal på jagttur for første gang

Har du venner eller familie, der elsker at gå på jagt, er det helt sikkert en hobby, som du også har overvejet. Hvis du skal på jagt for allerførste gang, er det en god ide, at du forbereder dig godt og grundigt. Der er nemlig forskellige ting, der er vigtige at huske på og ikke mindst praktisk udstyr, der er rart at have med på turen og have styr på forinden, så du ikke mangler noget.

Du kan læse videre her og finde flere tips og råd til dig, som skal på din første jagttur og gerne vil være klædt godt på til anledningen.

Vælg det rette tøj og udstyr

Det er uden tvivl enormt spændende, når du har bestået dit jagttegn og for alvor er klar til at komme med på jagtture. For at din første jagttur bliver, som du har håbet, er det vigtigt, du forbereder dig godt og vælger det rette tøj og tilbehør, der matcher dine behov.

Vil du undgå ubehagelige overraskelser på jagtturen, er det en god ide at investere i noget ordentligt overtøj – især hvis der er risiko for regn og uvejr, når du er afsted. Med det passende overtøj er du klædt på til enhver lejlighed, og så bliver turen også straks meget bedre, når du ikke kommer til at fryse. Gå efter en vindtæt jagtjakke, som med fordel også kan være vandtæt. Det er dit yderlag, og det er vigtigt, at det beskytter dig mod vejrets luner, så du holder dig varm og tør.

Du skal selvfølgelig også have et par gode jagtbukser, men hvad du har indenunder jagtjakke- og bukser er lige så vigtigt som gode yderlag. Gå efter langt undertøj i merinould, en varm trøje – for eksempel en fleecetrøje – og måske en vest, hvis det er ekstra koldt.

Sørg også for, at du har nogle behagelige og robuste jagtstøvler, der kan tåle at blive udsat for lidt af hvert og holder dine fødder tørre og varme. Så er du nemlig sikker på, at dit fodtøj vil kunne holde til hele jagtturen.

Spørg eksperter og jagtentusiaster

Hvis du skal afsted med venner eller familiemedlemmer, som allerede har en masse erfaring med jagt, vil du have rig mulighed for at gøre dig klogere på din nye hobby, og hvilke ting du skal være opmærksom på som ny jagtentusiast.

Dine venner og familiemedlemmer vil helt sikkert synes, det er fedt at kunne få lov til at dele ud af deres viden og erfaring. Derved vil du også kunne få et bedre indblik i, hvad det faktisk vil sige at gå på jagt. Så der er ingen grund til at tøve med at stille spørgsmål, hvis der er noget, du er i tvivl om eller gerne vil vide mere om, inden du skal på din første jagttur. Det er kun med til at gøre turen til en endnu bedre og uforglemmelig oplevelse.

Bliv medlem af et jagtforbund

Hvis du netop har fået dit jagttegn og har bestået haglskydeprøven, er du helt sikkert meget ivrig og spændt på at komme på jagt og afprøve dine nye færdigheder. Det kan dog være en smule svært, hvis du ikke har nogen i din omgangskreds, der deler samme interesse og går op i jagt. Her kunne det være oplagt at blive medlem af et jagtforbund. Du vil ikke kun skabe et hav af nye relationer, men finder måske også nogle nye venner, som du kan tage på en masse jagtture med og lære noget nyt.