Skift hjulene på din bil hjemme

De fleste bilejere skifter hjulene på bilen to gange om året. Du kan enten vælge at køre bilen på værksted, hvor hjulene så vil blive skiftet, eller du kan selv tage kampen op og skifte hjulene derhjemme.

Hvis du vælger at skifte hjulene selv, så er det vigtigt, at du kontrollerer dækmønsterdybden og skader på de dæk, som du skal montere. Det bør du gøre, inden du begynder at skrue hjulene af din bil, så du ikke først opdager det, efter du har brugt tid på at skifte dækkene.

Sådan gør du

Fremgangsmåden på dækskift er derefter således:

  • Bilen skal placeres på et hårdt og lige underlag

  • Du skal tjekke i bilens instruktionsbog, hvor donkraften må løfte bilen henne

  • Det er vigtigt, at du har det rigtige værktøj til rådighed

  • Dækkene skal tjekkes og opfylde alle lovens krav, inden du begynder at montere dem

Brug en donkraft

Hvis du har prøvet at skifte dæk på din bil, så ved du helt sikkert, at en donkraft er et værktøj som du ikke kan undvære. Når du har den rigtig donkraft til rådighed, bliver det nemt for dig at løfte bilen sikkert op, og du kommer ikke i problemer hver gang årstiderne skifter, og du skal have skiftet dæk på din bil. Dit arbejde vil altså blive meget lettere og du vil få mindre arbejdsskader, hvis du køber en donkraft. Der findes dog rigtig mange forskellige modeller af donkrafte på markedet, og det kan være svært at finde ud af, hvilken model der er den bedste for dig at købe til dit lille værksted hjemme på matriklen. Det kan også være, at du har brug for en donkraft til dit erhverv, og her er det måske en anden model der egner sig bedst. Alt dette kan du finde ud af ved nærmere research.