Overvejer du leasing? Bliv klogere på korttidsleasing her

I de senere år har leasing trådt frem som en smart og nem løsning for de, som ønsker en ny bil, men som ikke vil betale det fulde beløb nu og her. Og i dag er der både flexleasing, langtidsleasing, korttidsleasing og flere andre former, som er dukket frem. I sidste ende er det en kæmpe fordel med de mange forskellige leasing-former for de, som søger en ny bil. Men for den almene dansker kan det være svært at forstå, hvordan eksempelvis korttidsleasing adskiller sig fra de andre leasing-former. Derfor vil denne artikel lægge fokus på dette og gøre dig som læser klogere på korttidsleasing.

Hvordan adskiller korttidsleasing sig fra andre leasing-former

Korttidsleasing er en leasing-form, hvor du lejer en bil i en kortere periode – typisk fra få måneder op til et år. Denne form for leasing adskiller sig fra andre leasing-former, såsom langtidsleasing eller operationel leasing, på flere måder. Først og fremmest er korttidsleasing mere en fleksibel leasing-form, da du kun binder dig for en kortere periode. Dette gør det ideelt for dig, der har brug for en bil i en begrænset periode.

En anden forskel er som ofte, at korttidsleasing normalt har en lidt højere månedlig betaling (leasingydelse) sammenlignet med langtidsleasing. Desuden er korttidsleasing ofte mere fleksibel med hensyn til kontraktens vilkår. Du kan normalt tilpasse leasingaftalen efter dine specifikke behov – inden for en vis “grænse” af behov.

Det er også vigtigt at bemærke, at nogle firmaer ikke inkluderer muligheden for at købe bilen efter endt leasingperiode ved korttidsleasing. Dette adskiller sig fra nogle former for langtidsleasing, hvor du har mulighed for at købe bilen til en forudbestemt pris.

Kan du kun lease små biler ved korttidsleasing?

Ved korttidsleasing er du ikke kun begrænset til at kunne lease små biler. Korttidsleasing kan være biler i forskellige størrelser og kategorier, herunder både små, mellemstore og store biler alt efter, hvad du ønsker og har behov for. Dog afhænger det af det konkrete leasingfirma, hvilke biler de har tilgængelige. Nogle leasingfirmaer, der kører med korttidsleasing, har måske ikke andet end små biler, og et andet leasingfirma, der også kører med korttidsleasing, har måske ikke andet end store biler. Dog har stort set alle leasingfirmaer – i hvert fald de fleste – både store som små biler til korttidsleasing og andre leasing-former.

Så hvis du er interesseret i korttidsleasing af en bestemt størrelse eller type bil, kan du kontakte eksempelvis Mini-lease.dk for at finde ud af, hvilke muligheder der er tilgængelige for dig, dine behov og din økonomi.