Skal dit autoværksted have en overhaling?

Tilbage i 1980’erne var en af de vigtigste komponenter i et værksted en kalender med bikinimodeller, der altid var slået op på Miss Juni. Dette er naturligvis sagt med et glimt i øjet. Men hold da op, hvor er der dog sket kvantespring inden for biler og værksteder inden for de seneste år.

For biler drejer sig ikke længere kun om, at man har skruet hænderne rigtigt på. Eller om olie, møtrikker og mekanik. For en del biler er i dag i høj grad præget af elektronik, der har mere tilfælles med computere og IT end gængs mekanikervirksomhed. Det betyder også en opgradering på værkstedet. Vi har set på nogle af de fedeste must-haves til værkstedet.

En lift

Ethvert værksted med respekt for sig selv bør have en lift. En lift er Guds gave til mekanikeren, så man undgår skader og uhensigtsmæssige bevægelsesmønstre. Vi skal arbejde længere og længere, så det er utroligt vigtigt, at kroppen kan holde i lang tid. Så der er ikke plads til dårlige arbejdsstillinger.

Et digitalt skilt/skærm

I en verden anno 2019 er det vigtigt med skræddersyede løsninger. Aldrig har der været så meget fokus på unikke købeoplevelser for forbrugeren. Derfor er det vigtigt med interiør, der kan imødekomme dette.

Med et digitalt skilt, der kan ændre format efter behov, kan du skifte indhold fra dag til dag eller fra time til time. Samtidig tilbyder det en enestående mulighed for at kunne showcase eller reklamere for eventuelle samarbejdspartnere eller leverandørernes produkter. Hvis skiltet/skærmen er interaktivt, kan det desuden give mulighed for at interagere direkte med forbrugerne og komme på forkant med deres ønsker.

Diagnosticeringsudstyr

Som nævnt indledningsvis er biler i dag fyldt med elektronisk udstyr. Hvis du ikke ønsker at bruge uanede mængder af tid på at finde ud af, hvad der er galt med bilen, kan du benytte testudstyr til at finde årsagen til bilens problemer. Det er selvfølgelig ikke et billigt stykke værktøj at investere i, men ofte kan den sparede tid betale sig i sidste ende.

En rullende værktøjskommode

At arbejde på en bil er bestemt ikke en statisk funktion. Man skal hele tiden bevæge sig rundt om bilen. Derfor er det en fordel at have ens værktøj tæt på en hele tiden. Og det er her, det rullende værkstøjsbord kommer ind i billedet.

For sådan et bord er perfekt til den travle mekaniker. På den måde har man hele tiden sit værktøj tæt på. Her kan man både opbevare værktøjet, som i en almindelig værktøjskasse, ligesom man kan bruge det til aflægning. Og det er ret perfekt, at værktøjet ikke ligger og flyder rundt omkring bilen på gulvet. For det er gerne den slags ting, der gør, at arbejdsskader kan opstå.