Sådan kommer du i gang med jagtsæsonen for første gang

Har du netop taget dit jagttegn? Og er du, efter mange timers undervisning og praktiske forløb, endelig i stand til at kalde dig en jæger? Så er næste skridt, at rent faktisk komme i gang når det bliver jagtsæson. Det kan være en lille smule overvældende første gang, men nedenfor finder du nogle tips til hvilke redskaber, som du bør anskaffe dig. Læs med nedenfor, hvis du vil have den bedste start som jæger!

Følg med i naturen – vildtkamera

Det første du skal gøre, er naturligvis at have et sted, hvor du kan gå på jagt. Måske har din familie en grund, eller måske skal du ud at leje et område. Når du har fundet dit område, er det en god ide at sætte vildtkamera op. Et vildtkamera tager billeder af bevægelser, og kan f.eks. monteres på et træ eller andet. Et vildtkamera kan dermed være med til at fortælle dig, om der er aktivitet i området. Du kan med et vildtkamera både følger dyrets adfærd eller bruge billederne til at vurdere, om du bør fodre for at lokke flere dyr til. Du kan se udvalget her af højkvalitets vildtkamera.

Dit første våben – et haglgevær

Den nuværende lovgivning hævder, at du først skal have tegn til haglgevær, før du kan få riffeltegn. Derfor er haglskydeprøven den første prøve, som du skal igennem, efter du har bestået dit jagttegn. Haglgeværet tillader dig bl.a. at gå på ande- eller fasanjagt og endda rådyr i vintersæsonen.

Tag tingene ét skridt ad gangen

Når man er ny jæger, kan det kun anbefales, at man tager tingene ét skridt ad gangen. Der er inden grund til at haste sig igennem de forskellige pejlemærker, som f.eks. at få riffeltegn eller tage på jagtrejse. Det er bedre at opbygge erfaring og nyde processen.