Sådan vælger du det helt rigtige ur

Et armbåndsur er nok mandens vigtigste accessory, da det aldrig helt går af mode. Et ur er klassisk og stilet samtidig med, at det pifter outfittet op på en simpel og neutral måde. En mand, der bærer ur, udstråler, at han går op i kvalitet og er selvsikker samt stilbevidst. Der findes utrolig mange typer af ure i utallige forskellige modeller, og det er derfor vigtigt at vælge netop dét ur, der passer bedst til din stil, din personlighed og din livsstil. Vi vil derfor forsøge at hjælpe dig med at finde det helt rette ur til dig i denne artikel.

Hvilken prisklasse?

Det kan måske godt virke lidt uoverskueligt, når man skal ud at købe sit første ur, da ure til mænd findes i så mange forskellige typer, modeller og mærker, og de kommer i stort set alle prisklasser. Derfor er det først og fremmest vigtigt, at du fastlægger et budget fra start af, så du ikke ender med at vælge et ur, du egentlig ikke har råd til. Priserne kan nemlig starte på omkring 1000 kr. for de billigste ure og spænde helt op til flere millioner for de dyreste ure. Hvis du går efter den lave prisklasse, så er kvartsure et godt bud, da de er billigere at producere og vedligeholde end både mekaniske og automatiske ure. Dog er mekaniske og automatiske ure mere komplekse med deres unikke indre mekanik. Pris og kvalitet hænger selvfølgelig sammen, så det er også vigtigt, at du ikke går på kompromis og bare køber det første og billigste ur, du ser.

Hvilket mærke?

Når du skal vælge dit nye ur, bør du også lave grundig research på, hvilket mærke du ønsker at købe fra. Selvfølgelig er de ældste og mest velkendte mærker som Rolex, Omega og mont blanc dyrere end de mere ukendte mærker fra nye producenter. Selvom de nye og ukendte ure sagtens kan være gode og velfungerende, så kan du også være uheldig at ende op med noget skrammel. Det er nemlig svært at læse anmeldelser og lave research på de nye mærker. Så hvis du har besluttet dig for at gå efter en lidt højere prisklasse, så vil et ur fra de store mærker helt klart være en bedre investering på lang sigt. Du vil nemlig også altid kunne få en næsten lige så god pris som nyprisen for sådan et ur, hvis du i fremtiden vælger at sælge.

Hvilken type?

Som nævnt ovenfor findes der utrolig mange forskellige typer af ure, så du skal vælge et, der passer til din stil. Hvis du eksempelvis er den sporty type, vil et sportsur eller smartwatch klæde dig samtidig med, at det vil hjælpe dig med praktiske ting som skridttælling og pulsmåling i din hverdag. Hvis du derimod er den traditionelle og stilede type, vil et klassisk ur med læderrem klæde dig bedre, da det ikke vil stikke ud i dit ellers enkle og simple outfit.